Традиційну страву, яку українці готують до пісного столу, впевнено можна назвати суперфудом. Так вважає Уляна Супрун. У себе на Facebook радить, як корисно приготувати кутю, передають Патріоти України.
"Мед — не цілющий і не природніший за буряковий цукор. Для нас це додані прості цукри, ще й здебільшого фруктоза, що шкодить бактеріям кишківника та нашому жировому обміну. В сухофруктах та родзинках цукру вдосталь", – рекомендує ексміністерка МОЗу.
Переконує, що краще промити пшеницю перед замочуванням, або поміняти воду через годину. "Якщо пшеницю не замочити, варити доведеться довго. Але пшениця, як і інші злаки та незлакові крупи, має на собі рештки фунгіцидів – протигрибкової отрути. Нам вона не потрібна. Декому пшениця може здатися твердою і недостатньо смачною чи солодкою. Є один секрет, нетрадиційний. Спробуйте її промити і трохи проростити. Наприклад, загорніть насіння у вологий кухонний рушник. Таке зерно почне робити із крохмалю декстрани і цукри, тобто буде солодше. А білок насінини стане вологим і більш доступним до травлення, бо з міцно збитого ковалетними зв'язками комка він перетвориться на живі окремішні білки в колоїдному стані", – зазначила Супрун.
Крім можливості отримати «вікові» надбавки у червні, для пенсіонерів з'явилася ще одна гарна новина: мінімальну пенсію можуть збільшити. Таке зростання передбачено в Листі, який Міністерство фінансів в межах підготовки проєкту бюджету на наступний рік ...
Українці, які перебувають у розшуку Територіальними центрами комплектування (ТЦК), можуть вирішити ситуацію самостійно. Щоб знятися з розшуку, достатньо подати заяву та сплатити штраф. Це можна зробити навіть дистанційно, передають Патріоти України. Чи...