Кутя для здоров'я: Супрун розповіла, як зробити корисною головну різдвяну страву

Традиційну страву, яку українці готують до пісного столу, впевнено можна назвати суперфудом. Так вважає Уляна Супрун. У себе на Facebook радить, як корисно приготувати кутю, передають Патріоти України.

"Мед — не цілющий і не природніший за буряковий цукор. Для нас це додані прості цукри, ще й здебільшого фруктоза, що шкодить бактеріям кишківника та нашому жировому обміну. В сухофруктах та родзинках цукру вдосталь", – рекомендує ексміністерка МОЗу.

Переконує, що краще промити пшеницю перед замочуванням, або поміняти воду через годину. "Якщо пшеницю не замочити, варити доведеться довго. Але пшениця, як і інші злаки та незлакові крупи, має на собі рештки фунгіцидів – протигрибкової отрути. Нам вона не потрібна. Декому пшениця може здатися твердою і недостатньо смачною чи солодкою. Є один секрет, нетрадиційний. Спробуйте її промити і трохи проростити. Наприклад, загорніть насіння у вологий кухонний рушник. Таке зерно почне робити із крохмалю декстрани і цукри, тобто буде солодше. А білок насінини стане вологим і більш доступним до травлення, бо з міцно збитого ковалетними зв'язками комка він перетвориться на живі окремішні білки в колоїдному стані", – зазначила Супрун.

Готуються дати відсіч ворогу: Чехія планує рекордне поповнення армії - у 2026 році

вівторок, 4 листопад 2025, 12:59

Чеська армія має намір у 2026 році набрати 2250 нових вояків, що стане одним із найвищих річних показників у її історії. Про це пише Radio Prague International, передають Патріоти України. Попередній рекорд був у 2006 році, коли на службу прийшло 2262 ...

Шанси є! Вчені знайшли спосіб покращити пам'ять у похилому віці

вівторок, 4 листопад 2025, 12:41

Вчені з'ясували, що вікова втрата пам'яті пов'язана з конкретними молекулярними змінами у мозку, а не є неминучим наслідком старіння. Про це повідомляє Scitech daily, передають Патріоти України. Американські вчені з Вірджинського політехнічного інстит...