Кутя для здоров'я: Супрун розповіла, як зробити корисною головну різдвяну страву

Традиційну страву, яку українці готують до пісного столу, впевнено можна назвати суперфудом. Так вважає Уляна Супрун. У себе на Facebook радить, як корисно приготувати кутю, передають Патріоти України.

"Мед — не цілющий і не природніший за буряковий цукор. Для нас це додані прості цукри, ще й здебільшого фруктоза, що шкодить бактеріям кишківника та нашому жировому обміну. В сухофруктах та родзинках цукру вдосталь", – рекомендує ексміністерка МОЗу.

Переконує, що краще промити пшеницю перед замочуванням, або поміняти воду через годину. "Якщо пшеницю не замочити, варити доведеться довго. Але пшениця, як і інші злаки та незлакові крупи, має на собі рештки фунгіцидів – протигрибкової отрути. Нам вона не потрібна. Декому пшениця може здатися твердою і недостатньо смачною чи солодкою. Є один секрет, нетрадиційний. Спробуйте її промити і трохи проростити. Наприклад, загорніть насіння у вологий кухонний рушник. Таке зерно почне робити із крохмалю декстрани і цукри, тобто буде солодше. А білок насінини стане вологим і більш доступним до травлення, бо з міцно збитого ковалетними зв'язками комка він перетвориться на живі окремішні білки в колоїдному стані", – зазначила Супрун.

Атмосфера нашої планети досягає Місяця, даючи більше шансів майбутнім колоністам

вівторок, 16 грудень 2025, 23:25

Учені з'ясували, що атоми і молекули з атмосфери Землі мільярди років подорожували космосом, щоб опинитися на Місяці. Це пояснює давню місячну загадку і відкриття показує, що на Місяці існує більше корисних елементів, які зможуть використовувати люди, ...

Зуд патужних менеджерів

вівторок, 16 грудень 2025, 22:42

«Слуги» ще не зрозуміли, як будуть викручуватися з вилки між узятими зобовʼязаннями обкласти ФОПів ПДВ — і легко прогнозованими наслідками спроби зробити це на практиці. Картонками може не обмежитись. Але тут «Мінрозвитку» додало вогню (розвитку чого, ...