Традиційну страву, яку українці готують до пісного столу, впевнено можна назвати суперфудом. Так вважає Уляна Супрун. У себе на Facebook радить, як корисно приготувати кутю, передають Патріоти України.
"Мед — не цілющий і не природніший за буряковий цукор. Для нас це додані прості цукри, ще й здебільшого фруктоза, що шкодить бактеріям кишківника та нашому жировому обміну. В сухофруктах та родзинках цукру вдосталь", – рекомендує ексміністерка МОЗу.
Переконує, що краще промити пшеницю перед замочуванням, або поміняти воду через годину. "Якщо пшеницю не замочити, варити доведеться довго. Але пшениця, як і інші злаки та незлакові крупи, має на собі рештки фунгіцидів – протигрибкової отрути. Нам вона не потрібна. Декому пшениця може здатися твердою і недостатньо смачною чи солодкою. Є один секрет, нетрадиційний. Спробуйте її промити і трохи проростити. Наприклад, загорніть насіння у вологий кухонний рушник. Таке зерно почне робити із крохмалю декстрани і цукри, тобто буде солодше. А білок насінини стане вологим і більш доступним до травлення, бо з міцно збитого ковалетними зв'язками комка він перетвориться на живі окремішні білки в колоїдному стані", – зазначила Супрун.
Цього року ціни на каву можуть зрости на 40%, тобто для споживачів це будуть десь 10%, а найімовірніше - усі 20%. Водночас світова торгівля кавою різко скоротилася через рекордне зростання цін. Про це пише видання CBS, передають Патріоти України. «Прот...
Археологи впевнені, що витягли з води далеко не всі скарби з цього корабля, і найцікавіше попереду. На Півдні Франції на дні Рони, що є однією з найбільших річок Європи, та впадає в Середземне море археологи здійснили виняткове відкриття — схованку з ч...