Кузьма мав неймовірно гостре почуття справедливості: Під час евакуації пораненого смертельне ураження отримав наймолодший з "Госпітальєрів"

21 річний Олександр Кучерявенко. Фото: з архіву

Олександр Кучерявенко надавав домедичну допомогу від початку вторгнення, останній рік — у складі добробату «Госпітальєри».

17 серпня Сашкові мало виповнитись 22 роки. Після закінчення школи він вступив в університет на лікаря-фізіотерапевта, але кинув та вирішив вступати заново — на медичну спеціальність.

Службу у добровольчому підрозділі хлопець поєднував з навчанням в університеті. Він хотів стати військовим хірургом.

«Кузьма» починав свій шлях у складі Червоного Хреста, потім приєднався до Першого добровольчого мобільного шпиталю (ПДМШ). Після — рятував життя в складі інших медичних підрозділів, а нещодавно мобілізувався до Сил оборони.

У «Госпітальєрах» про нього говорять як про людину з неймовірно гострим почуттям справедливості.

Засновниця і командирка Медичного добровольчого батальйону «Госпітальєри» Яна Зінкевич на своїй сторінці у Фейсбук написала:

«Людина з неймовірно гострим почуттям справедливості. Професіонал, який пропрацював на всіх ланках догоспітальної допомоги. Ідеаліст, який завжди був там, де мусив. Госпітальєр, якому завдячує своїм життям не один український військовий. Чоловік, яким пишалися і якого любили мати і наречена. Побратим, якого нам вже не вистачає, » — так згадують про нього побратими та посестри, з якими вони разом евакуйовували поранених бійців у шаленому 2023 та 2024 роках у екіпажі L20.

Щирі співчуття родині, близьким, родичам, друзям та усім знайомим Захисника!

Чи треба щоразу оновлювати "Резерв+", щоб з'явилася додаткова інформація: У Міноборони дали пояснення

п’ятниця, 28 червень 2024, 23:55

Оновлювання даних у застосунку "Резерв+" залежить від того, коли була занесена первинна інформація в реєстр "Оберіг", передають Патріоти України. з посиланням на заступницю міністра оборони Катерину Черногоренко в ефірі телемарафону. "Насправді це зал...

Справжні "улюблені": Кого з українських публічних осіб найчастіше цитують російські пропагандисти

п’ятниця, 28 червень 2024, 22:10

В Україні провели дослідження, яке показало, кого з українських публічних осіб найчастіше цитують пропагандистські видання держави-агресора Росії. У топ-40 потрапили колишній радник Леоніда Кучми Олег Соскін, генерал ЗСУ у відставці Сергій Кривонос, на...