"Квартальщики" не зрозуміють: Український дисидент розповів про життя в бідності (відео)

Український дисидент Микола Матусевич - один із засновників Гельсінської групи, який в радянські часи боровся за незалежність України і відсидів у таборах 12 років, розповів про життя на 1900 грн на місяць, передають Патріоти України.

Матусевич живе один в скромній хатині, одягається в секонд-хенді,і змушений обмежувати себе в їжі. Про це він розповів в сюжеті програми "Свобода Слова" з Савіком Шустером.

"Я живу в цій бідності. Отримую 1800 гривень, а зараз додали і виходить близько 1900 пенсія. Спробуй на це прожити. Хоч ліс краду, жартую, сучки збираю, спалюю їх", — розповів Матусевич.

Дисидент вважає, що представники нинішньої влади не здатні зрозуміти життя звичайних українців, адже ніколи не були у їх умовах.

"Всі ці "квартальщики" не здатні зрозуміти. Не може зрозуміти людина, що таке, коли не можна розігнути спину, якщо вона город не сапала", - наголосив Матусевич.

Чоловік зізнався, що купує контрабандні сигарети, адже вони в два рази дешевші. Також дисидент змушений одягатися в секонд-хенді, і не купляє нового одягу. При цьому Матусевич просить не робити з нього мученика, адже на його думку, в таких умовах живе багато українців.

"Я не бідний, у мене хрещеник є. То туфлі підкине, то ще щось. Але я розумію, що при бажанні, дозволити б собі такого не зміг. Не робіть з мене мученика... Просто я знаю, що тисячі людей так живуть", — сказав він.

Матусевич також додав, що за роки незалежності не отримав матеріальної допомоги або хоч якоїсь винагороди від влади.

Хто отримає відстрочку від мобілізації з 1 травня за новим законом - повний перелік

вівторок, 30 квітень 2024, 8:30

За новим законом про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня, всі військовозобов'язані чоловіки повинні будуть оновити дані про себе у ТЦК. Це потрібно не тільки для регулювання процесу мобілізації, а й для надання відстрочки від служби, передають...

Великий вівторок Страсного тижня: Традиції, особливості, прикмети, головні заборони дня

вівторок, 30 квітень 2024, 8:14

У Великий вівторок думають про Страшний Суд і воскресіння мертвих, згадується викриття Христом фарисеїв, які за зовнішньою побожністю приховували холодність і бездушність. Вівторок, під час головного тижня перед Великоднем називають Страсним або Велики...