Квітень "радує" сюрпризами: Частину України засипало снігом, у мережі з'явилися фото

В Україні у другій половині квітня випав сніг, а температура повітря знизилася до -3 градусів. Така синоптична ситуація спостерігалася сьогодні, 19-го числа, в Карпатах на горі Піп Іван. Фото засніжених схилів з'явилися у Facebook Чорногірський гірський пошуково-рятувальний пост, передають Патріоти України.

"Станом на 08:00 на 19.04.2021 Піп Іван Чорногірський хмарно, видимість обмежена до 30 м. Вітер північно-східний 4-5 м/сек. Падає сніг. Температура повітря -3°С", - підписане фото.

Чорна гора (Піп Іван Чорногірський, Чорногорець, "Піп Іван") - одна з найвищих вершин хребта Чорногора, знаходиться на південно-східному кінці хребта на межі Івано-Франківської та Закарпатської областей. Висота вершини 2020,5 метрів над рівнем моря.

Гора Піп-Іван Чорногірський відома головним чином своєю обсерваторією "Білий слон", що знаходиться на самій вершині. Назву обсерваторія отримала, швидше за все через те, що кожну зиму сильно обростає снігом і льодом, стаючи здалеку схожа на великого білого звіра.

Почала задихатися: На Полтавщині біля річки загадково померла дитина

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:28

На Полтавщині виявили тіло 13-річного хлопчика неподалік річки Псел. Поліція розпочала досудове розслідування. Про це повідомила пресслужба поліції регіону, передають Патріоти України. За попередньою інформацією слідства, двоє хлопців 13 та 14 років п...

Чи загрожує депортація з ЄС українським чоловікам - відповідь адвоката

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:59

У деяких країнах ЄС заявили, що сприятимуть поверненню чоловіків призовного віку в Україну. Це сталося після того, як Україна призупинила надання консульських послуг чоловікам від 18 до 60 років. В українському МЗС це рішення назвали питанням справедли...