Кияни відвоювали зелену зону: Апеляційний суд зупинив скандальну забудову на десятки тисяч квартир

На 90 га придніпровської землі мав постати величезний житловий масив

У Києві шостий апеляційний суд задовольнив позов громадської організації “Екопарк Осокорки” і скасував дозвіл на будівництво ЖК “Патриотика на озерах”. Про це йдеться у повідомленні ініціативної групи “Екопарк Осокорки” на сторінці в Facebook, зазначають Патріоти України..

“Суд прийняв рішення задовольнити позов ОО “Екопарк Осокорки” в повному обсязі та скасував дозвіл на будівництво другої черги “Патріотики на озерах”, – повідомила активістка Ольга Паржицька на своїй сторінців Facebook.

Конфлікт між місцевими мешканцями і забудовником, банком “Аркада”, триває з минулого року. На цій ділянці банк “Аркада” хоче побудувати 43 будинки на 24-27 поверхів.

Ще 31 січня Київська міська рада підтримала у другому читанні рішення про розірвання скандального договору оренди з забудовником зеленої зони на Осокорках – компанією «Контактбудсервіс» (спадок Леоніда Черновецького та його молодої команди.-ред). Юридичним приводом для розірвання договору стали борги забудовника перед містом за оренду землі у розмірі 65 млн грн.

Місцеві мешканці вимагають створити тут ландшафтний екопарк «Осокорки». На озерах Небреж, Тягле і Мартишів живуть чаплі, лелеки, дикі качки та багато інших птахів, зокрема, й занесених до Червоної книги. Представники ГО «Екопарк Осокорки» розробили детальний проект ландшафтного парку.

У Канаді закінчуються терміни візової програми для українських біженців: Що буде далі

четвер, 28 березень 2024, 10:28

Міністр імміграції Канади Марк Міллер заявив, що він не має планів продовжувати екстрену візову програму для українців. Термін її дії закінчується 31 березня, передають Патріоти України. Про це пише видання The Globe and Mail. Програма "Дозвіл на екстр...

Є певна тенденція: Чому українські біженці повертаються з-за кордону - дослідження

четвер, 28 березень 2024, 9:59

Українські біженці повертаються з-за кордону з різних причин. Найчастіше - з емоційних, але є й інші важливі чинники, передають Патріоти України. Як вибір країни та рівень доходів українців впливає їхнє на рішення повернутися до України, РБК-Україна ро...