Киянин через додаток оплатив парковку: його машину евакуювали та подряпали (відео)

У Києві автівку місцевого мешканця Петра Чуйка відвезли на штрафмайданчик через 5 хвилин після того, як він оплатив послугу через додаток. Про це чоловік написав на своїй сторінці в Facebook, зазначають Патріоти України.

Так, інцидент стався, 26 липня, на вулиці Костьольній. Як розповів киянин, він не дивився на дорожні знаки, які забороняють паркування, а лише скористався інформацією з додатка "Києва Цифрового".

Зокрема, його машину забрали на штрафмайданчик та подряпали під час евакуації. Окрім того, тепер чоловік намагається розібратися в ситуації та вимагає відшкодування коштів. Як видно на фото, в додатку вулиця Костьольна була відмічена, як зона для паркування.

За словами чоловіка, у сервісі 1551 йому порадили звертатися до Київтранспарксервісу. При цьому заступник Віталія Кличка Костянтин Усов лише підтвердив, що паркуватися на Костьольній не можна. Пояснити, чому в додатку це місце значилося, як зона для паркування, посадовець не зміг. Також киянин написав заяву до інспекції з паркування та хоче відсудити гроші, які стягнули з нього за евакуацію.

Як відреагували техпідтримка додатку

У коментарях до публікації працівник техпідтримки "Києва Цифрового" зазначив, що смуга на Костьольній перестала бути місцем для паркування з 26 липня. При цьому зміни у реєстри внести не встигли. У коментарях користувачі висловись щодо цього інциденту.

  • Мобільних додатків в правилах ПДР немає, водій керується знаками й розміткою, в цьому випадку інспектор правий;
  • Авто вже забрали, там схема зараз працює дуже швидко, інспектор вже заздалегідь знає кого забирати, він просто чекає на евакуатор, 2-3 хвилини й авто немає;
  • В мене була ситуація, я повернувся до авто, коли евакуатор підіймав його. Там мені інспектор сказав, що я запізнився на 40 секунд, і тепер автомобіль заберете на штраф майданчику і бігом злиняв з місця.

В Україні очікується зміна погоди на вихідних: Синоптики озвучили детальний прогноз

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:24

На вихідних в Україні нарешті відступлять заморозки й почне поступово теплішати. Так, в областях температура повітря в денні години зросте до +17+24 градусів, передають Патріоти України. Як свідчать дані Укргідрометцентру, у більшості областей очікуєт...

"Брудні" методи: У Грозному масово отруїли футболістів "Сочі" перед вирішальною грою з місцевим "Ахматом"

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:50

Грозному отруїлися 14 футболістів "Сочі" перед матчем чемпіонату Росії проти місцевого "Ахмата". Сочинський клуб є прямим конкурентом чеченської команди за місце у елітному дивізіоні. Незважаючи на отруєння, постраждалих змусили вийти на гру, яка заве...