Київ напередодні запровадження "червоної зони". Кличко видав список, що заборонять невакцинованим від ковіду

За умови переходу Києва до червоної зони епідемічної небезпеки громадський транспорт продовжить роботу у звичному режимі, якщо пасажирів буде щонайбільше як передбачено документами на транспортний засіб. Про те, які будуть антикоронавірусні обмеження в столиці, повідомив у Facebook мер міста Віталій Кличко.

Уже вирішено, що припиняється відвідування навчальних закладів із 23 жовтня до 8 листопада: канікули для школярів триватимуть з 23 до 31 жовтня. Наступного тижня буде прийнято додаткове рішення про дистанційне навчання або додаткові канікули.

Дитячі садки продовжать роботу в звичному режимі за умови 100% вакцинації всього персоналу.

Працюватимуть також інші навчальні заклади, всі працівники яких отримали сертифікат про повний курс вакцинації від COVID-19.

За умови переходу до червоної зони вводяться такі обмеження для тих, у кого немає негативного ПЛР-тесту або ковід-сертифіката:

→ забороняється проведення всіх масових заходів;
→ забороняється приймання відвідувачів у закладах харчування;

→ забороняється відвідування родиною і сторонніми установ соцзахисту;

→ забороняється робота спортзалів і фітнес-центрів;

→ припиняється діяльність установ готельної сфери;

→ обмежується доступ відвідувачів до приміщень ЦНАП, управлінь праці та соцзахисту населення, Пенсійного фонду, за винятком надзвичайних випадків;
→ все ще буде дозволено проведення спортивних заходів без глядачів;

→ все ще буде дозволено відвідування спортзалів і фітнес-центрів спортсменами національних збірних України та їхніми тренерами.

Всі пункти вище дозволені відвідувачам, клієнтам і працівникам закладів із негативним ПЛР-тестом (термін дії 72 години) або COVID-сертифікатом.

Треба почекати: Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло

четвер, 25 квітень 2024, 8:48

В Україні посеред цього тижня розпочнеться поступове підвищення температури. Втім, швидкого повернення тепла очікувати не варто. Про це NV розповіла синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха, передають Патріоти України. За її словами, на погоду вплив...

"Захист України" стосується всіх: У Раді ухвалили законопроєкт, за яким хлопців і дівчат не розподілятимуть

четвер, 25 квітень 2024, 8:30

Депутати Верховної Ради більшістю голосів ухвалили в першому читанні законопроєкт №11092, яким пропонують скасувати розподіл у навчанні дисципліни "Захист України" для хлопців і дівчат. "За" проголосували 291 парламентар, передають Патріоти України. Пр...