Київ очікує на колапс: У найгірших епіцентрах коронавірусу Європи метро працює, - "Європейська солідарність"

В цивілізованих країнах Європи, куди прямує Україна, бережуть робочі місця і вкладають державні кошти в їх збереження, роздаючи медичні маски та стериліум, щоб уберегти людей від зарази, а економіку - від колапсу.

Партія "Європейська солідарність" звернулася до президента Зеленського, прем’єра Шмигаля, мера Києва Кличка та інших високопосадовців із закликом переглянути рішення щодо закриття метрополітену, передають Патріоти України із посиланням на офіційний сайт політсили.

"Ми підтримуємо низку превентивних заходів влади щодо протидії епідемії короновірусу, й голосували за відповідні законопроекти на позачерговій сесії Верховної Ради. Водночас, наголошуємо, що такі заходи мають бути обдуманими, системними та супроводжуватися чіткими поясненням цих дій.

На жаль, ми так і не отримали від влади обґрунтування необхідності закриття метро і усвідомленої відповіді, які наслідки для інфраструктури столиці і життєдіяльності країни матиме цей крок. Ми цілком поділяємо жорсткі заходи щодо запровадження карантину і самоізоляції громадян, при цьому ще раз звертаємо увагу команди Зеленського, що метро продовжує працювати в усіх європейських країнах, що потерпають від пандемії. В європейських столицях в метро роздають захисні маски, діють правила дезинфекції, жорсткі обмеження пасажирів (пересуваються тільки ті громадяни, які змушені працювати не дистанційно, зокрема, й лікарі), дотримується дистанція між громадянами. Якщо в Києві зупиниться метро, як медики, працівники критичної інфраструктури та виробництв зможуть діставатися робочих місць? Усвідомлюємо, що метрополітен – це велике скупчення людей, але його закриття призведе до повного колапсу наземної транспортної інфраструктури столиці і створюватиме ще більше скупчення громадян в маршрутках, тролейбусах, а отже – нові ризики поширення хвороби", - зазначають у партії.

"Звертаємося до команди Зеленського із закликом переглянути рішення про закриття метро і впровадити лише адекватні зміни в його роботі на час карантину, впровадити санітарні дезинфікуючі заходи, інший регламент, який в ці дні застосовують в інших європейських столицях", - закликає політсила.

Партія ще раз заявляє про свою готовність до спільної конструктивної співпраці з владою і демократичними політичними силами для протидії коронавірусу. "Ми готові делегувати депутатів нашої фракції до антикризового штабу, створеного в уряді, залучити наш професійний і фаховий потенціал для напрацювання реалістичних кроків подолання кризи", - підкреслюється у повідомленні.

"Великий красень, дуже агресивний": В Одесі рідкісна змія покусала директора зоопарку (фото)

четвер, 18 квітень 2024, 12:29

В Одесі червонокнижна змія заповзла у житловий сектор та покусала директора Одеського зоопарку, який її ловив, інформують Патріоти України. Як розповів директор звіринця Ігор Біляков, вчора йому зателефонували співробітники ДСНС та розповіли, що на тер...

"Мікровампіри": Вчені розповіли про істот, які харчуються людською кров'ю

четвер, 18 квітень 2024, 12:14

Вчені провели дослідження та підтвердили існування організмів на Землі, які наділені характеристиками вампірів. Йдеться про бактерії, які живляться людською кров’ю. Про це інформує Daily Mail, передають Патріоти України. Як свідчить дослідження вчених ...