Київ ось-ось може потрапити до "червоної зони". Кличка звинуватили в неготовності столиці протистояти COVID-19

Київ, Вінницька та Львівська області можуть потрапити в "червону зону". Спостерігається погіршення ситуація з коронавірусом. Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV, зазначають Патріоти України.

За його словами, число хворих зростає, в тому числі через поширення "британського" штаму. Найважча ситуація з киснем для пацієнтів спостерігається на Закарпатті.

"Є напружена ситуація у Вінницькій області, Києві, Львівській області. Водночас Львівщині я порадив не чекати рівня "червоної" небезпеки і прийняти карантинні заходи", - сказав Шмигаль.

Зазначимо, поділ на кольорові зони означає, що в "червоних" областях діють найбільш жорсткі карантинні заходи, в інших - м'які, такі як масковий режим, масові заходи з обмеженнями і так далі.

"Червона зона" передбачає максимальні карантинні обмеження, які діяли в Україні на локдауні після новорічних свят:

  • забороняється прийом відвідувачів в закладах громадського харчування;
  • припиняють роботу спортзали, розважальні та культурні установи;
  • під забороною всі масові заходи;
  • заборонено відвідування навчальних закладів школярам 5-11 класу - вони переходять на дистанційне навчання;
  • забороняється посадка і висадка пасажирів на регулярних і нерегулярних рейсах міжобласного сполучення залізничним, авіаційним та автомобільним транспортом;
  • на в'їздах і виїздах з області встановлюються КПП, вводиться обов'язковий температурний скринінг.

Разом з тим, Марина Порошенко звинуватила мера столиці в тому, що той не підготував Київ до боротьби з коронавірусом.

У Києві вже заповнені 60% з 5 009 ліжок для хворих на коронавірус, а з 30 000 медичних працівників вакцину отримали лише 650 осіб. Про це заявила голова постійної комісії Київради з питань охорони здоров'я та соціальної політики Марина Порошенко. Вона попередила, що Київ під керівництвом Кличка не готовий до боротьби з коронавірусом, пише "Фокус".

На цей час Київ вже знаходиться в помаранчевій зоні, пише видання, але з поточними темпами столиця може опинитися в червоній вже до кінця березня.

З наявних на сьогодні ліжок для ковід-хворих, сказала Марина Порошенко, 80% мають подачу кисню. "На жаль, вже наближається цифра заповнюваності цих ліжок до 60%. Це високий показник. Тому сьогодні ми повинні готуватися мати запасні місця, які за необхідності потрібно буде відкрити".

Низькі показники вакцинації, за словами Порошенко, пояснюються як малою кількістю самої вакцини, так і недостатньою організацією процесу вакцинації.

"Працює тільки половина з 12 мобільних бригад, які повинні сьогодні робити щеплення населенню. З такими темпами ми запізнюємося і не встигаємо", - попередила Марина Порошенко.



Новий шлях постачання армії агресора маже готовий: Росіяни завершують будівництво залізничного моста поблизу Маріуполя, - Андрющенко

четвер, 25 квітень 2024, 9:32

Російські окупанти майже завершили будівництво залізничного моста біля села Гранітне, що неподалік Маріуполя. Про це у своєму телеграм-каналі написав радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко. "Будівництво залізничного мосту біля Гранітно...

Науковці розшифрували практично знищені папіруси з Помпеї, з котрих дізнались місце поховання великого філософа Платона та обставини його життя

четвер, 25 квітень 2024, 9:23

Революційне сканування та дослідження папірусів Геркуланума виявило чудові нові подробиці про філософа Платона, зокрема точне місце його поховання, повідомляє "Ancient Origins" . Це значне археологічне досягнення стало результатом проєкту розшифровки ...