Київська суддя після п’яного ДТП мобілізувалася у військо, але й там щось пішло не так

Суддя Деснянського районного суду Світлана Колегаєва в черговий раз потрапила під дисциплінарну перевірку. Першого разу покарати суддю за п'яне кермування не вдалося через мобілізацію до війська, однак її знову помітили за вживанням спиртного у робочий час. Про це йдеться у матеріалі "Слідство.Інфо", передають Патріоти України.

Вища рада правосуддя поновила розгляд дисциплінарної справи. Йдеться про ДТП, яке скоїла напідпитку Колегаєва влітку 2021 року. Вона керувала записаним на матір авто Audi, не впоралась з керуванням і вилетіла з дороги, знесла стовп і в'їхала у дерево. Оболонський райсуд Києва визнав її винною та присудив штраф у 17 тис. гривень, заборонивши керувати авто протягом року. Колегаєва подала апеляцію, однак програла. Взимку 2024-го через цю історію на неї поскаржились, бо поведінка судді підриває довіру до судової системи та суддів. Вища рада правосуддя погодилась, що є ознаки дисциплінарного проступку та відкрила справу. Доки ВРП шукала підстави, щоб її покарати, суддя мобілізувалася до війська. Це є поширеною практикою, щоб уникнути покарання.

"Оскільки Колегаєва дуже хотіла пояснити ВРП чому вона була п’яна за кремом і чому її не варто за це карати, але не може цього зробити через службу десь у військовій частині в Києві, ВРП зупинило розгляд дисциплінарної справи", - пишуть журналісти.

Проте через кілька місяців після рішення Вища рада правосуддя поновила розгляд справи, бо виявила, що Шевченківського райсуд 16 липня 2024 року оштрафував її за вживання спиртного під час несення військової служби. Її два дні поспіль ловили нетверезою.

"Третя Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя звертає увагу, що вказані вище обставини свідчать про те, що суддя Деснянського районного суду міста Києва Колегаєва, будучи звільненою від виконання обов’язків з відправлення правосуддя у зв’язку з призовом на військову службу, продовжує вчиняти поведінку, яка суперечить вимогам Кодексу суддівської етики, принижує статус судді та військовослужбовця, що негативно впливає на авторитет правосуддя", - повідомили у ВРП.

Засідання відклали на 11 вересня, бо захист Колегаєвої попросив об’єднати усі скарги на суддю. Видання пише, що Колегаєва також відома тим, що судила активістів Майдану, намагавшись приховати це вже після 2014-го.

Хотіли, як краще, але...: Мерія Одеси переплутала двох зіркових українських спортсменок (фотофакт)

середа, 28 серпень 2024, 21:00

Невеличким скандалом завершилось намагання керівництва Одеси привітати Ірину Геращенко з бронзовою нагородою Олімпіади-2024, передають Патріоти України. Як повідомляє "Думская", мерія міста замовила білборди присвячені легкоатлетці, яка посіла третю сх...

"Кон***ий інвалід": Столична поліцейська образила ветерана ЗСУ через зауваження її чоловіку, але далі щось пішло не так (відео)

середа, 28 серпень 2024, 20:54

Поліцейська образила ветерана ЗСУ, який зробив зауваження її чоловіку щодо паркування у невстановленому місці. Що так обурило військового і українців, які дізналися про історію, як поводилася поліцейська і як у поліції відреагували на скандальну історі...