"Київський Кит", очистимо довкілля разом: Над Києвом повисне гігантський кит зі сміття. Вражаюча візуалізація екопроєкту (відео)

У центрі столиці встановлять медіа-скульптуру заввишки 12 м. Її назва – "Київський Кит". Об'єкт стане найбільшою скульптурою в Україні з переробленого пластику, повідомили організатори проєкту, зазначають Патріоти України.

Головний матеріал для створення скульптури - перероблений пластик - збиратимуть під час відкритих освітніх практикумів у місті. Так кожен киянин може долучитися до створення кита.

"Київський Кит - це екологічний проєкт, який допоможе наочно продемонструвати, що пластик — це ресурс. Ми пропонуємо нове креативне розв'язання екологічної проблеми – перетворення сміття на об'єкти мистецтва", – зазначили автори проєкту.

Скульптура та її оточення будуть змінюватися залежно від рівня якості повітря у Києві, кількості опадів, пори року, календарної дати й навіть фази місяця. Все завдяки інтерактивному сяйву.

Автор артоб'єкту - Валерій Коршунов, відомий завдяки соціальним та культурним проєктам у Чорнобилі.

"Київського Кита" встановлять в одній із зелених зон міста так, щоб доступ до неї мали всі мешканці та гості столиці.

Польща готує нові правила для українців із простроченими документами: Що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 21:25

Усі рішення про тимчасовий захист для громадян України, які перебувають у Польщі, включено до окремого закону, передають Патріоти України. За кілька днів польська влада представлять оновлений варіант цього документа, в якому буде враховано рішення уряд...

"Він не уявляє, як можна грати": Чемпіон світу нещадно розніс Мудрика після матчу з Астон Віллою

неділя, 28 квітень 2024, 21:00

Ексгравець Челсі та чемпіон світу у складі збірної Франції Франк Лебеф розкритикував українського вінгера лондонців Михайла Мудрика після гри проти Астон Вілли (2:2) в 35 турі АПЛ. За словами легендарного футболіста, Мудрик погано взаємодіє з партнерам...