Київський лікар пояснив високу смертність від COVID в Україні - є дві причини

Україна в останні кілька днів поспіль посідає четверте місце у світі за смертністю від коронавірусу. Київський інфекціоніст Євген Дубровський на Facebook розповів, чому так і назвав причини, передають Патріоти України.

Медик вважає, що в більшості смертей від коронавірусу в Україні винні медична система і стан здоров'я населення.

Медична система

У минулий спалах інфекції медики згрупувалися і взяли удар на себе. Їм вдалося впоратися, але зараз ситуація змінилася.

"У такій напрузі, з таким ставленням до медицини, в таких умовах - згодних працювати в медицині стає все менше. Щомісяця Україна втрачає медичні кадри. Я не назву конкретних цифр, але бачу це постійно на власні очі: медичні працівники звільняються і кидають роботу в медицині. Хтось настільки розчарувався, навіть не шукає роботи за кордоном або в приватній сфері - просто змінює професію. Брак медичних кадрів набуває вже загрозливих показників", - написав лікар.

Для роботи банально не вистачає кадрів-лікарів і медсестер. "Гостра нестача кадрів, яка призводить в надмірному навантаженні медиків, вже дає про себе знати: лікарі, середній і молодший медичний персонал виснажений, замучений і позбавлений вже того ентузіазму, натхнення і мотивації, які були на початку епідемії", - вважає Дубровський.

Стан здоров'я населення

"Про стан здоров'я населення вже нічого і що говорити ... про своєчасне лікування і попередження важких хронічних захворювань (своєчасна спеціалізована допомога), Про оздоровлення нації, про здоровий спосіб життя і боротьбу зі шкідливими звичками вже сказано-переказано багато разів. Але це друга причина високої смертності. Країни з високим рівнем життя і здоровим способом існування легко і безболісно проходять цю епідемію", - резюмував інфекціоніст.

Якщо завтра війна: Опитування показало, де у Європі громадяни найбільше готові захищати свої країни

середа, 24 квітень 2024, 15:30

Громадяни Вірменії, Азербайджану, Грузії, Косова, України, Албанії та Молдови найбільше серед європейців готові воювати за свою країну у разі потенційної небезпеки, передають Патріоти України.. Як повідомляє "Європейська правда", про це свідчать дані ...

Збільшуємо демографічну кризу? Якими будуть наслідки заборони на консульські послуги

середа, 24 квітень 2024, 15:24

Позбавлення консульських послуг українських чоловіків за кордоном призведе не до покращення мобілізації, а до масових спроб отримати громадянство інших країн. Таку думку висловив відомий український активіст, волонтер та офіцер ЗСУ Мирослав Гай, перед...