Ким був загиблий на Донбасі 22 лютого: Позивний "Ящур", пішов рятувати Україну добровольцем 2014 року. Бився в "котлі" за Луганський аеропорт

Убитий російськими окупантами боєць ЗСУ Сергій Петраускас (позивний "Ящур") був учасником оборони Луганського аеропорту. Воював разом із братом, зазначають Патріоти України. Воював добровольцем Сході задовго до того, як підписав контракт з 72 бригадою і знов відправився на Донбас.

"Ми з молодшим братом Олександром добровільно зголосилися захищати Батьківщину. Спочатку рік я воював, потім мирне небо захищав Сашко – був сапером, пізніше розвідником", – розповідав чоловік раніше в інтерв'ю порталу ukrainka.org.ua.

Сергій Петраускас був головою Спілки учасників бойових дій АТО Ічнянського району.

Після закінчення школи півтора року служив у Національній гвардії України. Після демобілізації працював автоелектриком, пожежним-димозахисником, столяром на будівництві.

Петраускас був активним учасником Майдану в 2004 році, а також Революції Гідності в 2014-му.

"2 березня (2014 року) я одним із перших записався добровольцем для захисту України. І 19 березня в телефонному режимі був мобілізований", – розповідав чоловік.

Оборону Луганського аеропорту, куди він прибув 1 серпня 2014-го, воїн назвав котлом, схожим на Іловайський і Дебальцевський.

"Командування вважає за краще не згадувати тих боїв, адже солдатів залишили напризволяще, в хаосі війни, і вони діяли буквально на свій розсуд. Вижили найсильніші й ті, кому пощастило", – згадував Петраускас.

"У той час, як наше командування віддало наказ "кільцювати" Луганськ, виявилося, що насправді в оточення українських бійців брали російські війська... І довгий час ми навіть не могли підійти до залишків підбитого терористами українського літака – через постійні ворожі обстріли. Тіла загиблих українських десантників забирали поступово, вирушаючи в рейди, тому що відстань від аеропорту до місця трагедії – 15 кілометрів", – розповідав військовослужбовець.

Спеки не буде? Метеорологиня розповіла, якої погоди чекати влітку в Україні

середа, 24 квітень 2024, 6:59

Очікується, що цьогоріч літо в Україні може бути теплим, але не спекотним. Про це "24 каналу" розповіла метеорологиня Віра Балабух, передають Патріоти України. "Відповідно до тих розрахунків які є зараз, очікується що літо в Україні може бути теплим, ...

Провокації тривають: Тисячі авіарейсів європейських компаній постраждали від перешкод GPS з боку Росії

середа, 24 квітень 2024, 6:30

Тисячі рейсів авіакомпаній до країн Балтії з Великої Британії постраждали через перешкоди супутниковій навігації з боку Росії, передають Патріоти України з посиланням на The Telegraph. Зачеплені рейси за вісім місяців до кінця березня включали 2309 рей...