"Кинули" на гроші: Російський десантник розповів, як Москва "віддячила" йому за участь у війні на Донбасі


Колишній російський десантник, який пішов воювати на Донбас проти українців, розповів, як йому не заплатили обіцяного, через що він пішов з армії РФ. Про це військовий зізнався журналістам "Нової газети", повідомляють Патріоти України.

Молодий боєць служив за контрактом у 76-й дивізії ВДВ у російському місті Псков. На той момент йому був 21 рік. На Донбас він відправився у 2014 році у складі бойової тактичної групи, яка проходила навчання спочатку в Псковській області, а потім у Ростові. За словами військового, командир роти сказав, що їм потрібно супроводжувати нібито колону з гуманітарною допомогою.

Зрозуміло, ніякої колони не було, а російським військовослужбовцям ще в Ростові наказали зняти з форми розпізнавальні знаки і витягнути з телефонів акумулятори.

«Ніхто нам нічого не пояснював. Але з наших ніхто і не питав. До того, що буде далі, нас ніяк не готували. Але стріляти-то ми всі вміли, до війни всіх нас взагалі-то і готували. Ми розуміли, де знаходимося і що тут відбувається. Обговорювати-то ми це ніяк не обговорювали, а думали тільки, щоб повернутися живими. У багатьох як-ніяк дружини, діти. Але нам обіцяли додатково заплатити. По 50 доларів на день», – розповідає колишній десантник.

Його підрозділ отримав наказ вступити в бій з українськими військовими за Новосвітлівку. Бій був важким і майже половина групи отримала поранення. Після цього десантників вивезли назад у Росію, однак обіцяні «по 50 доларів на день» так і не заплатили.

«Нам сказали, що нас там не було. Ми заблукали. Ми були на навчаннях і заблукали. І нічого не заплатили. Це було не в наших силах домогтися, щоб заплатили. Потім нас ще й позбавили премії, а це майже 20 тисяч», – зізнався солдат.

Після цього він написав рапорт і звільнився з російської армії. Свою помилку військовий усвідомив і зізнався журналістам, що вже потім зрозумів, що міг загинути даремно, виконуючи наказ.

ТОП-5 найбезпечніших країн на випадок, якщо почнеться Третя світова війна

четвер, 18 квітень 2024, 11:28

У час, коли загроза Третьої світової війни щороку зростає на фоні військової агресії в Україні, Ізраїлі та конфлікту в Таїланді британці задумалися над країнами, де можна безпечно перечекати так званий апокаліпсис, передають Патріоти України. Як зазнач...

Синоптики попереджають про сильні заморозки в Україні: Де різко знизиться температура

четвер, 18 квітень 2024, 9:50

Синоптики попереджають про суттєве погіршення погоди та зниження температури в Україні. Так, у низці регіонів очікуються заморозки. Про це повідомили в Укргідрометцентрі, передають Патріоти України. Синоптики попереджають про небезпечні та стихійні мет...