Китай близько, але хворих майже немає: Як Таїланд бореться з коронавірусом

Таїланд — країна, де дуже багато людей повинно було заразитися коронавірусом. Але що ми маємо на сьогодні? 70 хворих і 1 загиблий.

"Сам я в Таїланді не був, але інформація, яку можна отримати з відкритих джерел, просто приголомшлива. Перш за все подивимося на карту: Китай дуже близько біля Таїланду. І 14% жителів Таїланду, а це близько 60 млн осіб — китайського походження. Тобто величезна кількість родинних зв’язків і людей, які переміщаються з Китаю в Таїланд", - розповідає лікар Євген Комаровський у своєму блозі, передають Патріоти України, та продовжує:

"А ще китайський новий рік. Тобто від початку, Таїланд — країна, де дуже багато людей повинно було заразитися коронавірусом. Але що ми маємо на сьогодні? 70 хворих і 1 загиблий. Для порівняння, в Сан-Марино, який за 5000 км від Китаю — 69 хворих і 2 загиблих. Чому так сталося?

Тепер дивимося, як треба поводитится. Така собі інструкція для слухняних хлопчиків. 31 грудня Китай інформує ВООЗ, що прийшла біда і ось у нас такі випадки захворювання. 3 січня у всіх аеропортах Таїланду — а їх ні багато, ні мало 28 — встановлені тепловізори. Вони вже всіх контролюють.

Далі, 8 січня, виявляють першоу хвору людину — це жінка 60-ти років з підвищеною температурою. І це перший випадок, коли коронавірус виявили за межами Китаю.

18 січня, через два тижні, як все це почалося, МОЗ Китаю повідомляє всім, що в кожній китайській провінції розгорнуто госпіталь, готовий до прийому пацієнтів. І більш того: інформує населення, що кожен житель країни, який відчув нездужання, якісь не такі синдроми, і йому просто страшно -— може пройти тест на коронавірус протягом 5 хвилин.

Що ще? Миттєво вводяться обмеження на експорт масок за межі Таїланду: у кожному супермаркеті і магазині ці самі маски є на кожному розі, прямо на касах продаються. Скрізь, де тільки можна — в туалетах, громадських місцях — розкладені безкоштовні гелі-санітайзери і серветки. З ранку до ночі всі телеканали, включно з приватними і державними, зрозуміло, інформують населення, як поводитися. Як користуватися масками, як мити руки, як дотримуватися громадської гігієни. Зрозуміло, там відкрито гарячу телефонну лінію, і що найдивніше — на неї навіть можна додзвонитися.

Ну і вишенька на торті 4 лютого Таїланд проводить національний тиждень чистоти, коли всі жителі країни в єдиному пориві об'єднуються і миють, чистять, підмітають, прибирають, дезінфікують все, що їздить, ворушиться і переміщається.

Мало того, таїландські лікарі першими показують ефективність комбінації препаратів для лікування ВІЛ та озельтамівіру для лікування пацієнтів, і ці комбінації потім використовуються в інших країнах. До речі, це не дуже добре, оскільки сьогодні в світі від цього експериментального лікування з використанням препаратів для лікування ВІЛ виник величезний наростаючий дефіцит препаратів для лікування ВІЛ-інфекції, і тут нам коронавірус ще відгукнеться.

Але головне в іншому. Оскільки туризм мало не головний дохід Таїланду, то країна зробила все, щоб убезпечити себе і тих, хто приїжджає до них у гості. Кожна людина має можливість отримати консультацію, безкоштовну медичну допомогу, має можливість достукатися і знати, що він не залишиться один на один з бідою. Тож не дивно, що в світовому рейтингу країн за готовністю системи охорони здоров’я допомагати людям Таїланд на 6-му місці.

Власне кажучи, це все, що я хотів розповісти. Ну і ще ось що: те, що роблять тайці зі своєю країною, і є патріотизм і любов до батьківщини. А не та фігня, якою ви займаєтеся.

В Одесі розпочався білкопад. Зоологи пояснили чому це відбувається і як небайдужі свідки можуть зарадити

субота, 20 квітень 2024, 5:58

Через власну допитливість білченята випадають з гнізда, а потім не можуть повернутися назад. В Одесі маленькі білочки, які нещодавно народилися, випадають з гнізд прямо на людей. Про це повідомили у комунальній установі "Одеський зоологічний парк". ....

Австралійські генетики дізналися, чому одні люди хворіють на рак, а інші ні

субота, 20 квітень 2024, 3:25

Рак є серйозним і поширеним захворюванням, що забирає мільйони життів щороку. Але вчені наблизилися ближче до розгадки причин його виникнення і створення нових ліків. В австралійському Університеті Фліндерса група дослідників зробила відкриття в галузі...