Китай показав з орбіти свою космічну станцію Тяньгун

Космічна станція КНР

Космічна станція у підсумку утворить Т-подібну конструкцію, яку Китай планує використовувати не менш ніж десяти років, передають Патріоти України.

Китайська космічна агенція CNSA за допомогою камери на автономному маніпуляторі оприлюднила кадри станції Тяньгун. Про це повідомляє Space.

На цей час космічна станція Тяньгун складається з двох модулів. Роботизований маніпулятор завдовжки десять метрів, запущений разом з основним модулем Тяньхе у квітні 2021 року, оснащений камерою, яка дозволяє йому сканувати та оглядати зовнішню частину станції. Це включає новий модуль Веньтянь, який приєднався до Тяньхе на орбіті в липні цього року. На відео видно сонячні панелі, які забезпечують станцію електроенергією, а також гіроскопи, які контролюють стан станції, коли вона обертається навколо Землі. Також видно моря та хмари приблизно за 380 км. Іноді можна побачити космічний корабель Шеньчжоу-14, який доставив на орбіту нинішній екіпаж Тяньгуна у складі Чень Дуна, Лю Яна та Цай Сючже.
У ході інспекційної роботи було проведено перевірку стану станції. Водночас автономний маніпулятор підтвердив, що новий модуль готовий до переміщення з переднього порту стикувального вузла космічної станції в бічний порт, до якого Веньтянь буде постійно пристикований.
Веньтянь буде переміщено в призначений для нього стикувальний порт перед запуском третього і останнього модуля Ментянь, який запланований на жовтень.

Одна з країн Європи хоче радикально змінити правила для українських біженців: Чого чекати

вівторок, 23 квітень 2024, 17:23

У Норвегії пропонують продовжити колективний захист для українців із 3 до 5 років, що дасть уряду та парламенту Норвегії більше часу та можливостей для вирішення ситуації із українськими біженцями. Також розглядається можливість видачі звичайних дозвол...

Аби створити відчуття кризи: Samsung запровадив 6-денний робочий тиждень

вівторок, 23 квітень 2024, 16:48

Samsung Group запровадив шестиденний робочий тиждень для керівників всіх підрозділів компаній. Головною причиною є труднощі в бізнесі. Про це повідомляє Business Insider, передають Патріоти України. Деякі керівники підрозділів почнуть працювати за нови...