Китай всім брехав: Супутникові знімки Уханя можуть вказувати на поширення COVID-19 ще в серпні 2019 року, - розслідування

Дослідження Гарвардської медичної школи, яке провели з допомогою супутникових знімків парковок лікарень в Ухані, а також інтернет-пошуку показують, що коронавірус міг поширюватися в Китаї ще в серпні минулого року, передають Патріоти України.

В процесі фахівці виявили значно більшу кількість автомобілів на парковках в п’яти лікарнях Ухані в кінці літа і восени 2019 року в порівнянні з роком раніше. Пошуки ключових слів в інтернеті, таких як “кашель” або “діарея” в китайській пошуковій системі Baidu також вказують на можливість поширення.

На знімках з жовтня 2018 року, дослідники нарахували 171 автомобіль на стоянках в одній з найбільших лікарень Ухані. Супутникові дані рік потому показали 285 автомобілів.

«В окремих лікарнях спостерігаються дні з великим відносним об’ємом як восени, так і взимку 2019 року. Однак у період з вересня по жовтень 2019 року п’ять із шести лікарень демонструють найвищий відносний денний обсяг аналізованого ряду”, — сказав головний інноваційний директор Бостонської дитячої лікарні Джон Браунштейн.

За його словами, не можна стверджувати, що обсяг транспорту біля лікарень був викликаний саме коронавірусом, однак є й інші дані, які показують, що його поява відбулася до ідентифікації на ринку морепродуктів “Хуанань”у грудні 2019 року.

Він додав, що пошуки ключових слів про шлунково-кишкові захворювання в ті періоди зростав на “історичному рівні”.

“І тепер ми знаємо, що шлунково-кишкові симптоми дійсно важливий маркер для Covid-19. Величезний відсоток людей, які були заражені в Ухані, насправді мали симптоми діареї», — говорить Браунштейн.

Нічого святого: У Росії відсторонили від виконання обов'язків священика, який очолив панахиду за Навальним

середа, 24 квітень 2024, 14:27

Російський священник, який очолив панахиду за опозиціонером Олексієм Навальним у березні 2024 року, був відсторонений від духовних обов'язків на три роки. Про це пише Reuters із посиланням на Московську єпархію РПЦ, передають Патріоти України. Зазначає...

"Хотів показати, як Україна бореться": У Львові винесли вирок залізничнику, який фотографував переміщення військової техніки

середа, 24 квітень 2024, 14:05

Чоловік надсилав фото з переміщення військової техніки своєму знайомому, який проживає у Польщі. Про це йдеться у вироку Шевченківського районного суду, передають Патріоти України. Чоловік є уродженцем Яворівського району та працював оглядачем-ремонтни...