Китайські Ромео та Джульєтта: Археологи виявили подвійне похованнє, де один з подружжя зажадав бути похованим живцем

У могилі знайшли скелети чоловіка та жінки, які обіймалися. Фото: Quanchao Zhang et al.

Археологи з Китаю і США детально вивчили знайдене торік парне поховання часів династії Північна Вей (386−534 рр. н. е.). Вони виявили, що китаянка могла пожертвувати собою, заради обіймів у могилі зі своїм померлим чоловіком. У могилі знайшли скелети чоловіка та жінки, що обіймалися. На лівому безіменному пальці жінка мала срібний перстень — це вважалося символом, що демонструє бажання вічної любові пари і повагу до їхньої любові з боку людей, які їх поховали, зазначають Патріоти України.

На думку вчених, цілком ймовірно, що дружина пожертвувала собою, аби бути похованою разом зі своїм померлим чоловіком, хоча не виключають і інші сценарії.

Дослідники зазначають, що чоловік зростом близько 160 см був похований у віці 29−35 років. Крім того, на його залишках виявили кілька ознак патологій і травм.

Жінка, була трохи старша за свого чоловіка. Вчені повідомляють, що вона померла у віці 35−40 років, а її зріст становив близько 157 сантиметрів. Ніяких патологій у неї не було.

Це відкриття є унікальним проявом людських емоцій любові у похованні, пропонуючи рідкісний проблиск поглядів людей на любов, життя, смерть і потойбічне життя у північному Китаї під час інтенсивного культурного й етнічного обміну.

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...