Китайський автопром штурмує небо: Chery представили оригінальний летаючий автомобіль з автопілотом (фото)

Тренд на літаючи автівки поступово набирає обертів.

Летаючий автівки хоч все ще доволі екзотичний вид транспорту. Однак поступово відвойовують свою нішу в переповнений кроками містах, а також успішно конкуруючи з малою авіацією на невеликі дистанції, зазначають Патріоти України. Такі стартапи розвиваються в США, Нідерландах, Німеччині. А пару років тому в Словаччині запустили досить популярний сервіс повітряних таксі.

Звісно китайці також намагаються не відставати. Летюче авто Chery здатне розвивати 120 км/год та підніматися на висоту до 1000 м. Воно оснащене автопілотом і не має керма чи педалей.

У Китаї презентували перший летючий автомобіль Chery. Його прототипи вже активно проходять випробування. Про це повідомляє сайт Autohome.

Летюче авто Chery має досить нестандартну конструкцію і складається із трьох модулів — двомісної пасажирської капсули, автомобільного шасі та крил із гвинтами та хвостовим оперенням.

Летючий автомобіль Chery є повністю безпілотним — він не має керма чи педалей. Для польоту пасажирська капсула знімається з шасі й на неї встановлюють крила. Якщо ж необхідно здійснити поїздку дорогою, то крила від’єднуються і капсула знову ставиться на шасі з колесами.

Зазначається, що безпілотний летючий автомобіль збудований на спеціалізованій платформі Chery S2 Mars. Він може злітати та сідати вертикально.

Електромотори дають змогу розвивати до 120 км/год у повітрі та підніматися на висоту до 1000 м. На випробуваннях прототипи Chery здійснюють польоти тривалістю до 40 хвилин та долають до 80 км.

Молода та гарна, мала синочка: На Покровському напрямку загинула військовослужбовиця зі Львова (фото)

субота, 19 жовтень 2024, 14:15

На Покровському напрямку загинула військовослужбовиця Наталія Бойко, яка у липні 2023 року добровільно встала до лав ЗСУ. По загибель повідомила її сестра Ольга на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України. "Ось вона найрідніша, ...

"Зберегли всі 9 життів малюка": У Києві водій врятував кошеня, яке вибігло на дорогу (відео)

субота, 19 жовтень 2024, 13:16

Мережу зворушило відео з порятунком кошеняти, яке вибігло на перехрестя у центрі Києва. Відео поширили на TikTok-сторінці kosheba, передають Патріоти України. На кадрах видно, як у центрі столиці, а саме у Печерському районі на вулиці Басейній поруч з ...