Китайський місяцехід розкрив таємницю "будинку" на зворотному боці Місяця

Місяцехід "Юйту-2" зміг встановити, що за "таємничий" об'єкт йому вдалося сфотографувати у грудні 2021 рокуу кратера Фон Карман. На знімках, що з'явилися на початку грудня, об'єкт виглядав як невеликий будинок, за що отримав від користувачів Мережі прізвисько "таємнича хатина".

Як повідомляє CNet, коли апарату вдалося підібратися до об'єкта ближче, виявилося, що це невеликий камінь, що лежить на краю кратера, повідомляють Патріоти Україниз посиланням на "Профіль".

За формою він має деяку подібність із кроликом, що присів перед морквиною. На думку користувачів, місяцехід "Юйту-2", назва якого можна перекласти як "нефритовий кролик", знайшов на супутнику Землі свій талісман.

"Юйту-2" є частиною місії "Чан'є-4", що здійснюється Китайським національним космічним управлінням. Місяцехід здійснив м'яку посадку на супутник Землі у 2019 році. Апарат працює на сонячній енергії, тому змушений періодично впадати в сплячку, поки не буде знову освітлений сонячним промінням. Це пояснює, чому йому знадобився досить довгий час, щоб підійти ближче до загадкової місячної хатини.


Хто в Україні повинен пройти базову військову підготовку і де це зробити

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:42

Замість строкової служби для громадян в Україні запровадять базову військову підготовку (БЗВП). Про це йдеться у змінах до закону про мобілізацію та військовий облік, який вступить у дію 18 травня, передають Патріоти України. "Українська правда. Життя...

Почала задихатися: На Полтавщині біля річки загадково померла дитина

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:28

На Полтавщині виявили тіло 13-річного хлопчика неподалік річки Псел. Поліція розпочала досудове розслідування. Про це повідомила пресслужба поліції регіону, передають Патріоти України. За попередньою інформацією слідства, двоє хлопців 13 та 14 років п...