Китайці розробили дешевий і потужний акумулятор для електрокару. Одного заряду вистачить на 1000 км пробігу

Компанія Gotion High-Tech Co. нещодавно презентувала літій-залізо-марганцево-фосфатну батарею (LMFP-батарею), здатну забезпечити електрокар зарядом, на якому можна проїхати 1000 км. Досі таку дальність пересувань переважно забезпечували дорожчі нікель-кобальтові батареї, пише bloomberg.com.

Інженери із Gotion додали марганець, щоб ще більше здешевити літій-залізо-фосфатний (LFP) акумулятор, який сьогодні використовується великими виробниками електромобілів на кшталт BYD Co. Така батарея дозволяє знизити вартість деяких моделей. Також LFP-батареї є більш потужними і водночас компактнішими, що й зробило їх настільки популярними. А ще вони дешевші у виробництві.

Максимальна щільність енергії батарей LFP становить 190 Втч/кг, а ось нова батарея Gotion досягла показників 240 Втч/кг. Це означає, що вона може зберігати більше енергії у кожній секції, що, зі свого боку, дає можливість знизити вагу та зменшити розмір акумулятора в цілому.

Китайська компанія Gotion High-Tech посіла восьме місце серед найбільших виробників акумуляторів для електромобілів у минулому році, нагадує видання.

У Канаді закінчуються терміни візової програми для українських біженців: Що буде далі

четвер, 28 березень 2024, 10:28

Міністр імміграції Канади Марк Міллер заявив, що він не має планів продовжувати екстрену візову програму для українців. Термін її дії закінчується 31 березня, передають Патріоти України. Про це пише видання The Globe and Mail. Програма "Дозвіл на екстр...

Є певна тенденція: Чому українські біженці повертаються з-за кордону - дослідження

четвер, 28 березень 2024, 9:59

Українські біженці повертаються з-за кордону з різних причин. Найчастіше - з емоційних, але є й інші важливі чинники, передають Патріоти України. Як вибір країни та рівень доходів українців впливає їхнє на рішення повернутися до України, РБК-Україна ро...