Китові, моржові, акули, осли, кабани, ящірки, щури, птахи тощо: В якості військової сили тварин використовують не тільки Росія і США

Люди спрадавна використовували тварин для бойових дій. Зі зростанням технічного прогресц така практика не лише не канула в Лету, але набуває все нових екзотичних рис, зазначають Патріоти України.

Йорген Рі Війг з Норвезького управління рибного господарства повідомив агентству Associated Press, що кит, якого минулого тижня помітили місцеві рибалки в Баренцевому морі, був обв'язаний ременем з написом "Обладнання Санкт-Петербург". За його словами, "представники збройних сил Норвегії проявили великий інтерес" до системи фіксації і самого кита.

Зовсім недавно російські білухи потрапили на перші шпальти газет після того, як в бухті Середньої на Далекому Сході Росії була виявлена так звана "китова в'язниця", де в незаконний спосіб містяться кілька десятків тварин - на початку цього місяця Москва оголосила, що всі вони в підсумку будуть випущені на волю. Тим часом використання китоподібних у військових цілях, що ставлять в провину Росії, вписується в загальну картину, яка складається протягом довгої історії людства.

Подібна практика знайома Росії не з чуток, і в період холодної війни між Радянським Союзом і Сполученими Штатами вона виявилася центральним елементом таємниці переправлення зброї.

Постійними учасниками перших великих військових конфліктів, які вже кілька тисяч років тому починали виникати на території Євразії - сьогодні більшу частину її займає Росія - були коні. У міру вдосконалення тактики ведення бою різні народи знаходили нові способи застосування тварин на полі битви, досить згадати знамените проходження через Альпи бойових слонів карфагенского полководця Ганнібала під час Другої Пунічної війни на початку другого століття до нашої ери.

У Радянському Союзі Червона Армія мала у своєму розпорядженні спеціально навчених собак, які могли переносити протитанкову вибухівку - ця тактика широко використовувалася під час боротьби з фашистськими загарбниками у Другій світовій війні. За повідомленнями, в той же період США запустили аналогічну програму. Після закінчення війни, в якій також прославився сирійський бурий ведмідь Войтек, який поповнив ряди Другого корпусу польської армії, дві наддержави вирішили поставити собі на службу ще одну тварину.

За повідомленнями, в Радянському Союзі діяв дослідний центр, який займався підготовкою дельфінів до виконання спецзавдань поблизу кримського міста Севастополя. Однак з розпадом Радянського Союзу на початку 1990-х фінансування припинилося, і в 2000 році BBC News повідомила про те, що Росія продала команду з 27 спеціально навчених тварин-підривників, серед яких значилися моржі, морські леви, тюлені і білий кит, Ірану.

Як відомо, дельфіни котрі залишилися в Криму повернулися під контроль Москви після того, як Росія анексувала півострів в 2014 році. У минулому році київський представник Криму заявив, що морські тварини, котрі потрапивши в руки Росії, оголосили голодування і померли - інформація, яку не забув спростувати відповідний представник з Москви.

США, як і раніше, підтримують власне крило оборони при посередництві водних тварин, відоме як Програма морських ссавців ВМС США, в Сан-Дієго. Хоча до цього моменту нам не відомі історії зіткнення китоподібних з ворогуючих таборів, офіційний журнал Міністерства оборони Росії "Армійський збірник" раніше в цьому місяці повідомив про те, що в 1980-і роки радянським фахівцям вдалося розробити екстрасенсорні прийоми, що дозволяють управляти загоном дельфінів за допомогою телепатії.

Тварини були помічені і в рядах повстанських угруповань: там в якості живих бомб використовуються собаки і осли, хоча з деякими тваринами впоратися не так-то просто. Наприклад, відомо, що в 2017 році в Іраку жертвами диких кабанів стали три бойовика воєнізованого угрупування ІДІЛ. Тварини також виявляються в центрі численних шпигунських скандалів на Близькому Сході, як правило, в них замішаний Ізраїль.

Єгипет, Іран, ліванський рух "Хезболла", Палестинська національна адміністрація, палестинський рух ХАМАС, Саудівська Аравія і Туреччина, серед інших, звинувачують Ізраїль у використанні кабанів, птахів, дельфінів, ящірок, щурів, акул та інших тварин з метою шпигунства або саботажу в інтересах країни.

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...