"Ладно я ше росіянка, мене, може, ше хтось врятує. А ви куда дінетесь?": У школі Луцька вчителька лякала дітей, що окупанти їх "зничтожать" (відео)

За таку педагогика посіпака окупантів розплатилася лише доганою

У Луцьку шкільна вчителька на уроці заявила дітям, що їх "зничтожать так і так", а вона росіянка і її "може ше хтось врятує".

Інцидент трапився у ліцеї № 5. Про це повідомило видання "Конкурент".

Нещодавно у мережі з'явився аудіозапис зафіксований на одному з уроків, пише ЗМІ.

"Мало того, що ви українці - нас зничтожать так і так. Ладно я ше росіянка, мене може ше хтось врятує. А ви куда дінетесь? То думайте вже про це, про своє майбутнє", - чути голос на записі.

Коментатори під опублікованим у мережі записом повідомили, що голос належить учительці математики, яку звати Ірина Малихіна.

Журналісти відшукали у Facebook людину з таким ім'ям.

У шапці профілю зазначено, що жінка працює вчителем математики у школі №5. Усі її дописи російською мовою. Більшість цих дописів опубліковані у 2019 році.

Журналісти намагались зв'язатися із жінкою щодо цього інциденту, але на повідомлення вона не відповіла.

Навідавшись у школу, журналісти дирекції на місці не застали. Згодом з'явився чоловік, який представився заступником директора. На камеру він відмовився коментувати ситуацію. Сказав, що знає про інцидент.

"Проводиться службове розслідування по даному факту", - заявив він.

У Департаменті освіти Луцької міської ради сказали, що "були рішення дисциплінарного характеру, притягнули до відповідальності педагога".

"Дисциплінарного характеру є два види - це догана або звільнення. Яке рішення керівник прийняв. Він мені сказав, що дисциплінарного характеру рішення прийнято. Розслідування проведено, службове розслідування здійснено. Вона, наскільки я знаю, вибачалась перед педагогічним колективом і в тому класі, де вона те все повідомляла, такі речі негативні", - сказав начальник Департаменту освіти Віталій Бондар.

Про яке дисциплінарне провадження йдеться ані начальник Департаменту освіти, ані заступник директора у ліцеї журналістам так і не розповіли.

Тим часом у мережі пишуть, що вчителька отримала догану.

Мобілізація в Україні триває: Чи потрібно пред'являти військовий квиток під час відвідин сервісних центрів МВС

понеділок, 20 травень 2024, 9:55

З 18 травня набрав чинності новий закон про мобілізацію, але це жодним чином не вплине на обслуговування чоловіків у сервісних центрах МВС. «Під час звернення до сервісних центрів МВС чоловіки призовного віку отримуватимуть послуги без пред’явлення вій...

Змінитися, аби перемогти

понеділок, 20 травень 2024, 9:23

Війна – це мистецтво так використати сприятливі умови, щоб здобути найбільшої сили і впливу, виходячи з ситуації (Сунь Цзи). Часто доводиться чути: «Війна – це математика». . Особи, здебільшого далекі від воєнної теорії (а тим більше від практики)...