"Лафа" закінчилась: Німецька опозиція вимагає депортувати безробітних українських біженців

Лідер німецької регіональної партії "Християнсько-соціальний союз" (ХСС) Олександр Добриндт закликав депортувати українських біженців, якщо вони не мають роботи. Про це інформує ZDF, передають Патріоти України.

"Через більш ніж два роки після початку війни повинен діяти цей принцип: знайдіть роботу в Німеччині або поверніться в безпечні райони Західної України", - закликав він.

За словами Добріндта, у Німеччині надто багато людей перебувають на соціальному забезпеченні через те, що вони отримують завелику допомогу від держави.

"Нам потрібні сильніші зобов'язання щодо співпраці для шукачів притулку, коли справа доходить до працевлаштування. Має бути пропозиція роботи, і це має бути частиною послуги з інтеграції", - пояснив політик.

У відповідь пропозиція Добріндта зіткнулась з різкою критикою з боку урядової коаліції. Так, Мартін Розманн, експерт з питань ринку праці парламентської фракції СДПН, заявив, що вимога представника ХСС є "популістською нісенітницею" і що багато українських біженців у Німеччині є матерями-одиначками.

"Перешкодами для українських біженців, які починають трудове життя, є відсутність догляду за дітьми, брак мовних навичок і тривалий процес визнання професійної кваліфікації", - підкреслив він.

Водночас заступник лідера парламентської фракції СДПН Дірк Візе розкритикував заяви Добріндта, заявивши, що його партія повинна назавжди прибрати зі своєї назви літеру "Х", що означає "християнин". "Путін продовжує бомбити цілі по всій Україні. Тепер Добріндт також хоче відправити туди жінок і дітей, які, можливо, вже втратили своїх батьків на фронті", - зауважив він.

Точно в кут воріт: Кандидат у збірну України допоміг МанЮнайтед U-18 "знищити" суперників з непристойним рахунком (відео)

субота, 28 вересень 2024, 19:55

Півзахисник Закері Бауманн відзначився забитим м’ячем у матчі між Манчестер Юнайтед U-18 та Блекберном U-18, повідомляють Патріоти України. На 30-й хвилині футболіст українського походження подвоїв рахунок у матчі. Закері отримав передачу від напарника...

"Був доброю та мудрою людиною": Внаслідок дронової атаки на Харківщині загинув суддя Верховного суду (фото)

субота, 28 вересень 2024, 19:15

У суботу, 28 вересня, внаслідок атаки російських дронів у Козачій Лопані Харківської області загинув суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді Леонід Лобойко. Про це повідомив Верховний суд, передають Патріоти України. «Колектив Верховного...