Лайфхак для автомобілістів: Як перевірити машину за VIN-кодом, не виходячи з дому

В Україні при купівлі вживаного авто завжди виникає питання щодо того, чи насправді машина не потрапляла в ДТП і що відомо про її власника. Для цього машина перевіряється по VIN-коду. Щоб дізнатися всі важливі дані про ваше актуальне або потенційне авто, можна навіть не виходити з дому. Як перевірити авто по VIN-коду за допомогою телефону чи комп'ютеру, розповіли в пресслужбі МВС України в Facebook, передають Патріоти України.

"Друзі, нагадуємо, що сервісні центри #МВС мають цікавий онлайн-сервіс - перевірка авто за VIN-кодом. Зробити це можна в Електронному кабінеті водія. Це дозволить не стресувати під час покупки і дізнатися усю “біографію” своєї майбутньої чотирьохколісної крихітки! Або розваж себе і друзів та перевір їхні автівки, не виходячи з дому", - йдеться в повідомленні міністерства.

З допомогою цього сервісу без додаткової плати можна дізнатися дату та місце реєстрації транспортного засобу, марку, модель, номерний знак, технічні та фізичні параметри авто. У платній версії користувачеві стає відома кількість ДТП, наявність страховки та проходження техогляду, дата першої реєстрації, кількість власників і навіть особливі відмітки.

Варто нагадати, що VIN-код це ідентифікаційний номер транспортного засобу, який є унікальним кодом, що складається із 17 знаків. VIN-код вказано в техпаспорті Вашого автомобіля. Ідентифікаційні номери наносяться на нероз'ємних складових кузова або шасі та на спеціально виготовлених номерних табличках (шильдиках). У всіх сучасних автомобілів номер VIN розташовується в лівій верхній частині інструментальної панелі, видимої через вітрове скло. Також його можна знайти на лівій передній стійці кузова.

Прощення у Кремля вимолила, але концертів немає: Зрадниця Лоліта бідкається на безгрошів'я після скандальної "голої вечірки"

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:40

Співачка Лоліта, яка не засуджує політику диктатора та продовжує виступати перед окупантами, поскаржилася на проблеми з грошими. . Після участі в скандальній "голій" вечірці Насті Івлєєвої, коли її концерти почали бойкотувати та масово скасовувати, во...

Молода жінка залишилася стала інвалідом після відвідування перукарні. Лікарі у всьому світі б'ють на сполох

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:32

Згідно зі статтею, опублікованою в журналі New England Journal of Medicine цього місяця, 26-річна туніська жінка отримала три гострі травми нирок у період від червня 2020 року до липня 2022-го. У листі, який написали французькі лікарі, йдеться про те, ...