Лайфхак: Як пекти паску, щоб вона не підгоріла і не просіла

Готувати страви на Пасху - заняття відповідальне, особливо, якщо надумали святковий хліб не купувати, а пекти вдома самостійно, повідомляють Патріоти України.

Тісто для святкового хліба дуже делікатне і вимагає багато уваги до деталей. Якщо чітко дотримуватися пропорцій та правил приготування, то паска буде ідеальною.

Але бувають і непередбачувані ситуації. Наприклад, такі проблеми: паска пригорає, не пропеклась, не піднялась, не вийшла пухкою, не відстає від форми.

Що робити, щоб паска вийшла пухкою

Підготувати тісто для паски – найскладніша частина процесу. Для того, щоб воно було пухким не треба шкодувати сил та часу, та вимішувати, поки воно перестане відставати від руки. Пухкості тісту надасть добре просіяна мука. Також легкості святкового хліба можна досягнути за допомогою коньяку, або рому, якщо такий інгредієнт присутній в рецепті.

Що робити, якщо паска не пропеклась

Часто буває, що зовні паска має готовий вигляд, а всередині вона недопечена. Щоб уникнути такої проблеми, перш за все, треба дотримуватися усіх пунктів рецепту, та випікати хліб не менше 30 хвилин, якщо вага тіста до кілограма. Якщо вага більша, то і час випікання теж вищий. Орієнтуйтесь по тому, як тісто росте у духовці. Якщо виріб піднімається, то відповідно й пропікається рівномірно. Якщо ж впевненості в тому, що паска гарно пропеклась, нема, то перевірте готовність за допомогою, наприклад, зубочистки. Акуратно встроміть її у виріб та вийміть. Якщо паличка суха, то і паска пропечена належним чином. Якщо ж ні, то час випікання треба продовжити.

Що робити, якщо паска не відстає від форми

Форми перед випіканням, навіть якщо вони паперові, обов'язково потрібно гарно змастити зсередини смальцем, маслом, або ж олією. Виймати спечені паски з форм не слід одразу, треба дати їм трохи охолонути.

Що робити, щоб тісто гарно підходило та не падало в духовці

Аби тісто гарно підходило, потрібно щоб і температура приміщення, де буде готуватися паска, і всі необхідні інгредієнти не були холодними. Тісто повинно підходити при кімнатній температурі, в тихому приміщенні без протягів. Щоб у духовці паска не осідала, потрібно не відкривати її до того часу, поки хліб не пропечеться належним чином.

Що робити, щоб паска не підгоряла

Перш ніж почати випікати паску, потрібно розігріти духовку. В холодну духовку ставити не можна, бо паски можуть впасти, і під час різкого набору температури боки та поверхня хлібин можуть підгоріти. Тож, аби цього уникнути, слід попередньо прогріти духовку хоча б до 150 градусів.

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...