Лайки по-китайськи: Робо-собак запрягли в упряжку

Для демонстрації можливостей своїх роботів розробники придумують різні трюки.

Китайська компанія Unitree Robotics показала, що їхні чотириногі роботи Laikago здатні працювати спільно для перевезення вантажів. В опублікованому на YouTube ролику показано, як роботи переносять людини, буксирують мінівен і перетягують канат, передають Патріоти України.

В останні роки робототехнічні компанії почали займатися не тільки розробкою прототипів, але і випуском комерційних версій своїх продуктів, в тому числі чотирилапих роботів. Ghost Robotics продає спритного робота Minitaur, у Boston Dynamics є комерційна модель Spot, а китайська компанія Unitree Robotics продає робота під назвою Laikago, який названий в честь першої собаки-космонавти.

Для демонстрації можливостей своїх роботів розробники придумують різні трюки — наприклад, навесні цього року Boston Dynamics з допомогою SpotMini в упряжці отбуксировала вантажівка. Unitree Robotics зняла схоже відео — в ньому показано три різні сценарії колективної роботи Laikago Pro (більш потужна комерційна версія Laikago).

Незважаючи на те, що офіційна вантажопідйомність Laikago Pro становить п’ять кілограмів, опублікованому ролику показано, що роботи здатні переносити дорослу людину вчотирьох. Також на відео вісім роботів в упряжці буксирують невеликий мінівен з двома пасажирами і перетягують канат.



"С*ки московські": Російський тренер брудно облаяв волейболісток після поразки

четвер, 25 квітень 2024, 11:44

Головний тренер російського волейбольного клубу «Ленінградка» Олександр Кашин емоційно відреагував на поразку від «Динамо». Зокрема, тренер з країни, чиї керівники люблять розповідати про «духовні скрєпи», назвав своїх суперниць «московськими с*ками», ...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...