Ледве врятували: У львів'янина розірвався стравохід після чарки спиртного. Висновок медиків приголомшив пацієнта

Львівські лікарі майже місяць рятували чоловіка, у якого розірвався стравохід після чарки алкоголю. У пацієнта діагностували рідкісну патологію - синдром Бурхаве, передають Патріоти України.

Як повідомляє Перше медичне об'єднання Львова, 49-річному львів'янину стало зле після застілля. Чоловік блював та скаржився на біль у лівому підребер’ї. Через це чоловіка госпіталізували.

"Медики відділення невідкладної допомоги зробили пацієнту УЗД внутрішніх органів та рентген грудної клітки. Причини болю не знайшли. Водночас йому стало ще гірше. І досвідчені лікарі зрозуміли: найімовірніше, у чоловіка розірвався стравохід. Медичною мовою це називається синдром Бурхаве", - зазначили медики.

Огляд слизової оболонки стравоходу, шлунка і дванадцятипалої кишки з допомогою ендоскопа підтвердив діагноз медиків. Цей синдором у медицині називають ще "банкетним стравоходом". Патологія зазвичай виникає внаслідок надмірної блювоти після застілля або вживання алкоголю.

"В лікарській практиці такі пацієнти трапляються рідко. До 50% пацієнтів медикам вдається врятувати протягом шести годин після виникнення раптового болю – основного симптому розриву. Далі – шанси на життя в таких хворих зменшуються. Адже їжа потрапляє у середостіння грудної клітки та починається гнійний процес", - зазначили медики. Лікарі рятувати чоловіка дві години в операційній. Чоловік провів у реанімації 26 днів, на 27-й його перевели до відділення хірургії.

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...

"Який із баби воїн!?": Олена Білозерська розповіла, як взяла зброю до рук

четвер, 25 квітень 2024, 23:41

Олена Білозерська – військова, яку час від часу "ховає" російська пропаганда. Вона вже не один рік захищає нашу державу на передовій, хоча раніше оточуючі ставилися до її бажання скептично воювати. В інтервʼю "Українській правді" вона розповіла, що час...