Легендарне авто Джеймса Бонда продали з аукціону за 6,3 мільйона доларів (фото, відео)

Кінцева ціна перевершила найсміливіші очікування організаторів торгів.

У США на торгах, які проводив аукціонний дім Sotheby's, був проданий легендарний автомобіль Aston Martin DB5 1965 року випуску, який знімався в двох фільмах про Джеймса Бонда. Це були картини «Голдфінгер» і «Кульова блискавка». Роль агента 007 в них виконав Шон Коннері, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Машину купили за 6,3 мільйона доларів! Представник Sotheby's зізнався, що це перевершило найсміливіші очікування організаторів торгів. Вони сподівалися виручити за авто 3,6 мільйона доларів. Покупець поки зберігає анонімність.

Експерт по автомобілях Барні Рупрехт заявив журналістам: «Ніяка інша машина в історії не зіграла більш важливу роль в кінематографі зокрема і поп-культурі в цілому!»

Aston Martin зробив чотири однакових DB5 на замовлення кіностудії MGM для бондіани. Два авто знімали в епізодах з гонками, а ще два - в сценах, де дія відбувалася в салоні машини.

DB5 рекламувався потім як «справжній шпигунський автомобіль». Дійсно, в фільмах він оснащений безліччю гаджетів і пристосувань, які вже понад 50 років приводять у захват шанувальників Бонда. Наприклад, агент 007 міг одним натисканням кнопки висунути куленепробивний щит, який захищав салон від пострілів переслідувачів. Під підфарниками машини ховалися кулемети Browning 30 калібру. У водійських дверцятах була захована телефонна трубка для зв'язку зі штабом британської розвідки MI6. Червона кнопка, захована в важелі коробки передач, дозволяла катапультуватися з машини в разі потреби. Агент 007 міг змінювати реєстраційні номери, не виходячи з авто. Ковпаки DB5 були оснащені висувними ножами, які рвали шини машин ворогів Бонда.Всі ці пристосування є в проданому автомобілі, який став найдорожчим Aston Martin в історії. Тільки кулемети замінені на точні копії.

Модель DB5 завоювала таку популярність, що компанія в минулому році оголосила про випуск 25 машин, що імітують оригінал з бондіани. Кожне таке авто коштує 3,34 мільйона доларів.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...