"Легені хрумтять, як зім'ятий папір": Пацієнти з COVID-19 розповіли про симптоми захворювання

Спершу почався сухий кашель, біль при диханні, розповідає хвора дівчина.

Перехворівші коронавірусною інфекцією розповіли про симптоми захворювання, передають Патріоти України.

За словами 34-річної Євгенії, вона потрапила в лікарню 30 березня з двосторонньою мультисегментарною пневмонією і підозрою на коронавірус. "Мене госпіталізували в лікарню 30 березня. Мені 34 роки, але, незважаючи на це, хвороба протікала важко. Протягом п'яти днів температура 39,6 практично не збивалася. Було боляче дихати, кашель такий, що здається, що випадуть легені.

Весь цей час до мене кожен день приїжджали лікарі і «швидка». Перший тест зробили через п'ять днів після того, як я відчула симптоми. Спершу почався сухий кашель, біль при диханні. Відчуття, ніби в грудях пісок. Температура піднялася через кілька днів і не збивалася. Не було ні болю в горлі, ні нежиті. Але відчувалася сильна слабкість і ломота в тілі, яка супроводжувалася розладом шлунково-кишкового тракту. Дихання не вистачало навіть на прості речі, при спробі почистити зуби я практично втрачала свідомість. Навіть тримати очі відкритими складно, настільки сильна слабкість. Всі сили йшли на те, щоб пити багато води.

У чоловіка теж діагностували коронавірус. Були симптоми хвороби, але не такі важкі, як у мене, у нього все пройшло за п'ять днів. Зараз у нього є кашель, але відчуває він себе абсолютно нормально, навіть може на голові стояти.

Дитину залишили з бабусею, у них вірус не підтвердився.

Через вісім днів в лікарні мені стало краще: температура спала, кашель то краще, то гірше. При цьому слабкість, задишка, нудота і біль у грудях нікуди не поділися. Сильно змінилося сприйняття смаку, спочатку все здавалося гірким і тухлим. Давали антибіотики, препарати від нудоти і ліки для ВІЛ-інфікованих. Тест зробили тричі, але результати повідомляти не стали. Можливо, не хотіли нагнітати.

Я хворію вже більше трьох тижнів, і коли це закінчиться, нікому не зрозуміло. За час перебування в лікарні у мене двічі траплявся нервовий зрив: не виходило ні їсти, ні спати.

Коли ти лежиш вночі, не в змозі заснути від температури і болю, слухаєш, як при кожному вдиху твої легені хрумтять, як ніби хтось мне папір або пакет, кожен раз, коли напад кашлю душить тебе і сльози ллються з очей, я думала, що я не повернуся додому", - розповіла про свій важкий стан дівчина.

"Коли ми спостерігаємо певні скупчення людей": У Генштабі дали поради українцям, які стоять у чергах до ТЦК

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:50

Аби не стояти в чергах до ТЦК та СП, варто спланувати свій візит не в час пік, адже військкомати зараз переведені на цілодобову роботу. Окрім того, від 18 травня можна буде оновити свої дані ще й через електронний кабінет призовника та у ЦНАП. Про це п...

Справжнє обличчя "рускава міра": В окупаційній армії РФ канібал та маніяк-убивця стали найліпшими друзями

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:00

Канібал та маніяк-вбивця, що воюють в лавах окупаційної армії РФ проти України, познайомилися на фронті і стали найліпшими друзями. Про це повідомляє російське видання Волгоград онлайн. . Російський людоїд Дмитро Малишев 10 років тому вбив знайомого т...