Легіон "Свобода Росії" показав допит полоненого росіянина - той не зміг пояснити, за що воює (відео)

Бійці легіону "Свобода Росії" продовжують операцію у Бєлгородській області. Вони знову взяли в полон російських солдатів, серед яких виявився рядовий, який півроку воював на Луганщині, передають Патріоти України.

У ході допиту окупант так і не зміг пояснити, заради чого подався воювати в чужу країну. Відео допитуз'явилося у Telegram-каналі легіону.
"Спілкування з військовослужбовцем ЗС РФ, захопленим у бою в Бєлгородській області. Андрєєв Михайло Володимирович, місто Псков. Відповіді на питання "за що ви воюєте" не надійшло, як, втім, і пояснення мотивації вбивати мирних у чужій країні. Можливо, недовга лекція від Легіонерів допоможе їм зрозуміти, "що таке добре і що таке погано", – прокоментували російські добровольці події на відео.

Під час допиту Андрєєв розповів, що півроку воював на Луганщині в Україні. А два тижні тому його підрозділ у терміновому порядку перекинули до Бєлгородської області з наказом "займати позиції та порожні будинки".

Декілька місяців участі в агресії проти України так і не принесли окупанту розуміння, що війна – це погано.

"Зрозумів тільки за ці два тижні. До цього все було спокійно, просто стояв на патрулях, на наших позиціях жодних бойових дій не було. Жодних вказівок так само готували, забезпечували роту, батальйон", – заявив він, додавши, що служив кухарем.

Тоді російські добровольці у полоненого запитали, чи має, на його думку, РФ захищати свої землі.

"Не можу знати", – відповів полонений.

Потім, побачивши здивовані вирази обличчя бійців легіону, він виправився: "Звичайно, має".


У відповідь боєць легіону розповів про те, як зустрічали у Бєлгородській області першу штурмову групу "Свобода Росії".

"Міша, я заходив у першій штурмовій групі. Переді мною не було нікого. Я побачив розграбовані будинки російських громадян. Розграбовані російськими військами. Я не здивований, що ці злочини армія РФ чинила на території України. Але я був здивований тим, що вона грабує своїх власних жителів. Це така має бути армія у Росії?" – звернувся він до полоненого.

На що Андрєєв відповів, що "мародерничати у своїх – це неправильно", мабуть, не вбачаючи, вочевидь, нічого поганого в мародерстві в чужій країні.

"А влада, яка цією армією командує – така має бути влада в Росії?" – поцікавився боєць легіону.

На що полонений відповів, що "у цьому не розуміється, їхню політику не знає".

Бійці легіону повідомили полоненому, що російська армія, яку Кремль відправив до чужої країни, не вміє воювати, а завалює противника трупами.

"Ти бачиш, всі твої товариші по службі, ті, хто був з тобою поруч – вони або мертві, або поранені, або потрапили в полон. І в полоні з ними поводяться краще, ніж з вами поводяться ваші командири, розумієш? Так може пора вже зрозуміти , що ворогів у Росії немає ні в Києві, ні в Парижі, ні в Лондоні, а вороги, вони в Кремлі сидять, і вони тебе безжально штовхають на цю бійню, щоб ти або загинув, або вбивав українців, які хочуть жити мирним життям. Ось так, Мишко. Потрібно змінювати цю владу в Росії", – заявив боєць легіону.

Новий шлях постачання армії агресора маже готовий: Росіяни завершують будівництво залізничного моста поблизу Маріуполя, - Андрющенко

четвер, 25 квітень 2024, 9:32

Російські окупанти майже завершили будівництво залізничного моста біля села Гранітне, що неподалік Маріуполя. Про це у своєму телеграм-каналі написав радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко. "Будівництво залізничного мосту біля Гранітно...

Науковці розшифрували практично знищені папіруси з Помпеї, з котрих дізнались місце поховання великого філософа Платона та обставини його життя

четвер, 25 квітень 2024, 9:23

Революційне сканування та дослідження папірусів Геркуланума виявило чудові нові подробиці про філософа Платона, зокрема точне місце його поховання, повідомляє "Ancient Origins" . Це значне археологічне досягнення стало результатом проєкту розшифровки ...