Легко долає перешкоди і спілкується з іншими: Китайці показали прототип домашнього людиноподібного робота (відео)

Китайська компанія UBTECH Robotics презентувала людиноподібного робота Walker X. Він долає перешкоди, бере в "руки" предмети і спілкується з людьми голосом. Відповідне відео з'явилося на YuoTube-каналі компанії-розробника, зазначають Патріоти України.

Точний розмір Walker X невідомий. Він створений на подобу людського тіла з руками, ногами і головою, а також обладнаний 41 сервомотором. Кисті рук складаються з п'яти пальців, які робот може стискати і таким чином захоплювати предмети або відкручувати кришку пляшки.

При цьому максимальна маса предметів, які робот може утримувати, - 2,7 кілограма. Walker X здатний автономно пересуватися як в знайомих, так і в нових місцях, за допомогою побудови карти (SLAM). Максимальна швидкість його пересування - три кілометри на годину. Крім цього, він може підніматися по сходах і ходити по похилій поверхні і здатний не падати, коли його штовхають.

Життя повністю змінилось: Пара під час ремонту в кухні знайшла схований скарб на кругленьку суму

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:55

Пара була приголомшена, коли під час ремонту будинку розкопала бетонну підлогу в кухні й знайшла захований скарб вартістю 60 000 фунтів стерлінгів (майже три млн гривень). Про це пише Mirror, передають Патріоти України. Роберт та Беккі Фукси розкопувал...

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...