Легко сплутати із застудою: Названо 9 найпоширеніших симптомів "Омікрону" у вакцинованих людей

Коронавірус штаму "Омікрон" дуже швидко поширюються по планеті. Лікарі пояснюють, що захворіти на коронавірус будь-якого штаму можуть також і вакциновані люди, але перебіг хвороби завдяки щепленню буде більш легким, передають Патріоти України.

Які симптоми при зараженні штамом "Омікрон" можуть з'явитися у вакцинованих людей, розповіли у виданні The Sun. Знати всі ознаки захворювання дуже важливо, оскільки це знизить кількість передачі вірусу випадково.

Вакциновані люди можуть хворіти на коронавірус в легшій формі зі слабо вираженими симптомами або ж Штам "Омікрон" медики називають більш м'яким, ніж всі інші різновиди захворювання. Ризик госпіталізації та важких станів нижче на 50-70%.

Більшість штамів коронавірусу викликають кашель, лихоманку і втрату нюху. Також відзначається ще більше ніж 20 специфічних симптомів, які були відзначені у пацієнтів. При дельті вакциновані люди скаржилися на нежить, біль у горлі, чхання, головні болі та кашель.

"Це викликає симптоми, які більше схожі на звичайну застуду, особливо у людей, які були вакциновані, і менше загальних системних симптомів, таких як нудота, м'язові болі, діарея і шкірний висип", - відзначили медики.

Які є симптоми штаму "Омікрон" у щеплених

  • Нежить
  • Біль в горлі
  • Чхання
  • Головний біль
  • Кашель
  • Нудота
  • М'язові болі
  • Діарея
  • Шкірний висип

В окремих випадках можуть бути симптоми з боку шлунково-кишкового тракту: нудота, блювота, розлади.

Особлива небезпека? Вчені пояснили, як пестициди можуть впливати на розвиток хвороби Паркінсона

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:50

Науковці змогли пояснити, як саме довготривалий вплив пестицидів може збільшувати ризик виникнення хвороби Паркінсона, передають Патріоти України. У новому дослідженні, яке опублікували в науковому журналі Nature, вчені з Каліфорнії (США) намагалися з’...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...