Летальність підвищилася: В Україні зростає захворюваність на грип, - лікар-інфекціоніст

В Україні зростає захворюваність на грип, який ускладнюється коронавірусом. Ба більше, через відсутність специфічної терапії в перші дні хвороби зростає кількість летальних випадків. Про це 26 січня написала на своїй сторінці Facebook відома лікарка-інфекціоністка Ольга Голубовська, передають Патріоти України.

"Зростає летальність. На жаль, як зазвичай, усі летальні випадки зумовлені відсутністю специфічної терапії в перші дні хвороби", — пише фахівчиня.

Вона радить у разі підвищення температури тіла проводити аптечні експрестести й за позитивного їхнього результату звертатися до лікаря.

Також не завадять у домашній аптечці експрестести й противірусні препарати, наприклад, "Озельтамівір", оскільки захворіти може одразу вся сім'я, а аптека може бути зачиненою або зруйнованою. Про наявність ліків варто подбати заздалегідь, оскільки хвороба може почати розвиватися вночі, зазначила Голубовська.

"У будь-якому разі вчасно звертайтеся до лікаря, не тягніть, особливо якщо стан не покращується або прогресує, це ваша відповідальність", — радить лікарка.

Фахівець наголошує, що грип — дуже швидке захворювання, тож уже з третього дня хвороби він може спричинити в пацієнта гострий респіраторний дистрес-синдром (ГРДС), якому можна запобігти лише через своєчасну терапію.

Частина українців мають можливість вийти на пенсію у 55 років: Хто саме та за яких умов

вівторок, 17 вересень 2024, 0:00

Українські жінки можуть вийти на пенсію в 55 років за наявності 30 років страхового стажу або роботи в шкідливих умовах. Також передбачені перехідні положення для жінок, народжених до квітня 1961 року, які можуть вийти на пенсію раніше 60 років, переда...

Маск анонсував висадку перших астронавтів на Марс уже 2028 року. Експерти оцінили амбітну заяву

понеділок, 16 вересень 2024, 23:29

Керівник американської компанії SpaceX, мільярдер та винахідник Ілон Маск уже багато років марить ідеєю про колонізацію Марса, де начебто збирається навіть особисто провести залишок свого життя. Амбітний підприємець анонсував висадку людей на Червону п...