Летів у Румунію: Український винищувач перехопив над Карпатами підозрілий "кукурудзник"

Вранці в суботу, 7 серпня, на Івано-Франківщині радіотехнічні частини Повітряних сил ЗСУ зафіксували неопізнаний літак, який на малій висоті прямував в бік Румунії, інформують Патріоти України.

Як повідомляє місцеве видання “Курс”, порушником виявився літак АН-2, в якому, ймовірно, перебували цигаркові контрабандисти. Винищувач ЗСУ МіГ-29 перехопив порушника правил польотів недалеко від румунського кордону - над містом Косів. “Кукурудзник” примусово посадили на найближчому аеродромі - в Черганівці. На місце виїхала слідчо-оперативна група поліції.

Як повідомляє видання з посиланням на власні джерела в поліції, на борту літака перебували 4 мешканці Коломийського району. Ймовірно, літак міг доставляти контрабанду в Румунію, але офіційного підтвердження цього немає. За попередньою інформацією, ніяких вантажів у салоні літака не виявили, можливо, від контрабандного товару зловмисники позбулися ще до приземлення.

Нагадаємо, раніше прикордонники затримали літак АН-2, який двічі порушив кордон України. Він вилетів через кордон з Молдовою, а повертався з Румунії через Чернівецьку область і приземлився неподалік Бердичева. Увесь цей час за ним стежили прикордонники.

Більшість українських біженців готові повернутися з-за кордону: Опитування показало, за яких умов

четвер, 2 травень 2024, 15:56

Більшість українців все ще планують повернутися до України (26% точно та 26% скоріше). З них 61% планує це зробити після війни, передають Патріоти України. з посиланням на дані опитуванняInfo Sapiens. Остаточне закінчення війни / припинення бойових ді...

Як підтвердити право на відстрочку через інвалідність дружини - роз’яснення юриста

четвер, 2 травень 2024, 14:56

Чоловіки, які мають дружину з інвалідністю III групи, можуть отримати відстрочку від мобілізації. Про те, як підтвердити це право, розповіла юристка Галина Токмач, передають Патріоти України. Правозахисниця пояснила, що мобілізаційним законом, який наб...