Лежати, читати, їсти та переглядати телевізор: NASA шукає добровольців для високооплачуваної "роботи мрії"

Теорія про те, що насправді саме лінощі з непосидливої мавпи зробили озброєну різними зручностями людину, постала в неочікуваному ракурсі на черговому вітку розвитку Гомо Сапиенса

Лежати і нічого не робити: NASA шукає добровольців для "роботи мрії"NASA і Європейське космічне агентство (ESA) готові заплатити 19 тисяч доларів (понад 517 тисяч гривень) за "роботу мрії".

Як повідомляє Mirror, тому, хто погодиться на експериментальну вакансію, потрібно буде постійно лежати, дивитися ТБ і читати книги.

Всього для такої "роботи" шукають 24 добровольця, готових до психологічних і фізичних навантажень.

Справа в тому, що NASA і ESA прагнуть дослідити, як тривале перебування в умовах штучної гравітації може вплинути на космічні місії в майбутньому.

Відгодовувати за чималу платню піддослідних будуть не просто так. Крім пролежнів та послаблення серцево-судинної системи їхнє здоров'я піддаватиметься і іншим іспитам. Протягом двох місяців добровольцям потрібно не вставати з ліжка, при цьому лежати, трохи задерши ноги. Це робиться для того, щоб кров відливала від кінцівок для руйнівної деградації м'язів.

Час від часу добровольців відвозитимуть в центрифугу, яка буде провокувати зворотний приплив крові до ніг для ефекту гравітації. Таким чином дослідники сподіваються дізнатися, які є переваги в штучній гравітації.

Спільне дослідження-експеримент NASA та ESA проведуть із вересня до грудня 2019 року в Німеччині.

Спеки не буде? Метеорологиня розповіла, якої погоди чекати влітку в Україні

середа, 24 квітень 2024, 6:59

Очікується, що цьогоріч літо в Україні може бути теплим, але не спекотним. Про це "24 каналу" розповіла метеорологиня Віра Балабух, передають Патріоти України. "Відповідно до тих розрахунків які є зараз, очікується що літо в Україні може бути теплим, ...

Провокації тривають: Тисячі авіарейсів європейських компаній постраждали від перешкод GPS з боку Росії

середа, 24 квітень 2024, 6:30

Тисячі рейсів авіакомпаній до країн Балтії з Великої Британії постраждали через перешкоди супутниковій навігації з боку Росії, передають Патріоти України з посиланням на The Telegraph. Зачеплені рейси за вісім місяців до кінця березня включали 2309 рей...