Лямбда-штам коронавірусу: Вчені вперше описали зараження і розповіли про небезпеку

Бразильські лікарі першими детально описали випадок зараження новим штамом коронавірусу “лямбда”, який за прогнозами імунологів може бути більш заразний та небезпечний. Про це повідомляє Medrxiv, передають Патріоти України.

Медики з клінічної лікарні в бразильському місті Порту-Алегрі дослідили історію інфікування лямбда-штамом пацієнта в штаті Ріу-Гранді-ду-Сул на півдні Бразилії. Ним став молодий чоловік, у якого з'явилися симптоми після подорожі в Аргентину. Через два дні після повернення його госпіталізували, ПЛР-тест показав позитивний результат.

Після повногеномного секвенування, у чоловіка виявили делецію Δ3675-3677 в гені ORF1a. Це одна з частин геному коронавірусу зразка SARS-CoV-2, з якої починається вся активність вірусу всередині клітини. Воно призводить до випадання трьох амінокислот, а сам ген кодує спайковий білок вірусу. Крім 19 змін геному, лямбда містив ще одну нову делецію - Δ246-252 - і множинні мутації в гені, який кодує S-білок.

"Закрий рота і йди звідси": На Львівщині працівники ТЦК зупинили автівку волонтера (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:54

Працівники одного з Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) потрапили у черговий скандал. Цього разу подія сталася у Львівській області. Про це повідомляє видання "Четверта студія", посилаючись на місцеві Telegram-кана...

Український футболіст потрапив у расистський скандал у Франції

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:43

Півзахисник Бордо Данило Ігнатенко запам’ятався скандалом у домашньому матчі 24-го туру французької Ліги 2, у якому його клуб переміг Дюнкерк з рахунком 2:0, передають Патріоти України. Як пише L’Equipe, у цьому поєдинку українець нібито обізвав футбол...