Лідер бурятського визвольного руху пояснив, чому його одноплемінники масово воюють проти України

Святкування буддистського нового року російськими десантниками з Бурятії в Україні (Автор: Алексей Цыденов)

Лідер бурятського руху в Лізі вільних націй Доржо Дугаров розповів чому буряти масово воюють проти України.

«У Бурятії останні десятиліття важко з роботою. Хоч це багатий регіон, але люди живуть бідно. Природні ресурси є, але всі доходи вже давно йдуть до Москви. Незважаючи на нібито суверенітет бурятського народу, штучно створено ситуацію, коли в регіоні немає економічного розвитку, тарифи на комунальні послуги в Бурятії в кілька разів вищі, ніж у сусідніх, переважно населених росіянами регіонах», — розповів Дугаров в інтерв'ю NV.

Він додав, що через дорогі тарифи, труднощі з тим, щоб знайти високооплачувану роботу і труднощі з відкриттям власного бізнесу до повномасштабного вторгнення Росії в Україну у Бурятії популярним «шляхом найменшого опору» було йти на контрактну службу.

«Коли я говорив із бурятськими полоненими солдатами, що воювали на боці Росії, то вони мені казали: „Ми ж не думали, що будемо по-справжньому воювати“. Вони йшли в армію, щоб оформити вигідну іпотеку, отримати пільги, розрахуватися з боргами. А потім сталася війна, а люди давно стали конформістами — послали на війну, вони й пішли», — сказав також лідер бурятського руху в Лізі вільних націй.

Участь бурятів у війні Росії проти України

У червні 2022 року у російській Бурятії дружини військових записали звернення до глави республіки Олексія Циденова з проханням повернути чоловіків додому. За їхніми словами, військові з січня вирушили на «навчання» і зараз перебувають в Україні.

У липні 2022 року радник голови Офісу президента України звертав увагу на те, що жителі Москви гинуть на фронті рідше у 87,5 раза ніж дагестанці, у 275 разів — ніж буряти та у 350 — ніж тувинці.


Чоловіки мають отримати "мітку" у військовому квитку: Що таке штрихкод і чому без нього будуть проблеми

четвер, 16 травень 2024, 16:56

В Україні триває воєнний стан і загальна мобілізація. Нині українські військкомати готуються перейти до єдиної електронної бази – кожному чоловікові віком 18-60 років присвоять електронний код. ТСН.ua поясняє, навіщо цей код потрібен. VIN-код — це іден...

В Одесі люди в формі виволокли чоловіка з автобуса: У ТЦК заявили, що розбираються

четвер, 16 травень 2024, 16:50

У мережі з'явилося відео, як в Одесі люди у військовій формі силоміць виволокли чоловіка з автобуса. У ТЦК заявили, що з відеозапису неможливо встановити причину конфлікту і тому почали службову перевірку. Дослівно ТЦК: "Стосовно інциденту, який стався...