Лікар назвав найперші симптоми коронавірусу, які не змушують більшість людей стривожитися

Якщо людина відчуває нестачу повітря, асфіксію, то інфекція вже опустилася в бронхи, і ситуація вимагає негайної медичної допомоги.

Володимир Зайцев, лікар-отоларинголог вищої категорії, назвав симптоми коронавірусу, які найчастіше спостерігаються у хворих в перші два-три дні. Про це він розповів в інтерв’ю одному з телеканалів, передають Патріоти України.

Лікар сказав, що варто уважно ставитися до свого самопочуття, особливо, якщо людина спостерігає у себе стан, близький до абстинентного синдрому, але при цьому не вживала будь-яких спиртних напоїв напередодні. Фахівець зазначив, що це може бути першим симптомом прояву коронавірусу: «Відчуття слабкості, тяжкості, початок ломки, тремору, з’явився біль в очах і підвищена стомлюваність, а температура при цьому не підвищується».

Вже після цього йдуть головні ознаки захворювання. Лікар пояснив, що потім інфекція опускається до глотки і гортані, викликаючи подразнення в горлі, а потім до трахеї, що призводить до відчуття спазму і задухи. Фахівець зазначив, що якщо людина відчуває нестачу повітря, асфіксію, то інфекція вже опустилася в бронхи, і ситуація вимагає негайної медичної допомоги.

На Закарпатті чоловік отримав повістку і написав заяву про відмову від мобілізації: Яке рішення ухвалив суд

субота, 27 квітень 2024, 8:56

У Закарпатській області до 3 років позбавлення волі засудили чоловіка, який отримав повістку і письмово відмовився від мобілізації. Про це йдеться у вироку Мукачівського міськрайонного суду Закарпатської області, передають Патріоти України. За даними с...

Не зможуть нічого вдіяти? У чому проблема рішення МЗС щодо обмежень для українських чоловіків за кордоном

субота, 27 квітень 2024, 8:30

Від 23 квітня 2024 року консульства України за кордоном за вказівкою Міністерства закордонних справ припинили надавати консульські послуги українським чоловікам (від 18 до 60 років), а підрозділи ДП "Документ" за кордоном взагалі припинили обслуговуван...