Лікар помилився: У Португалії народилася дитина без носа, очей та частини черепа

Батьки дитини не знали про сильні фізичні порушення їхнього сина, поки він не народився.

У Португалії звинувачують в халатності лікаря, який після перегляду УЗД запевняв, що з дитиною все гаразд. Під час вагітності мати перебувала під опікою лікаря Артура Карвальо, який працює у приватній клініці. Тричі вона робила УЗД в його клініці і лікар не викликав жодних побоювань стосовно здоров'я плоду. Коли жінка зробила УЗД в іншому місці – результати показали патологію, проте лікар Карвальо запевнив, що все гаразд, повідомляють Патріоти України.

"Він пояснив, що іноді деяких частин обличчя не видно на УЗД, коли обличчя дитини приклеєне до живота матері", – розповідає тітка новонародженого.

Коли Родріго народився і його відхилення стали очевидними, батькам сказали, що він проживе лише години. Однак понад два тижні хлопчик все ще живе – за ним доглядають лікарі. Його батьки подали скаргу на доктора Карвальо до прокуратури Португалії.

Виявляється, за останні 10 років це вже не перша скарга на цього лікаря, проте лікар Карвальо не прокоментував жодне зі звинувачень. Наразі на нього є щонайменше шість скарг. В одному з випадків 2011 року дитина народилася з викривленим обличчям, деформованими ніжками та серйозними пошкодженнями мозку. Зараз дитинці 8 років, вона пережила безліч операцій і все ще не може говорити та ходити.

В Португалії виник скандал. Люди та ЗМІ порушили питання про те, як працює система охорони здоров’я країни, та як обробляються процедури скарг. Лікаря Карвальо відсторонили від роботи на 6 місяців, допоки триває слідство.

Джерело: ВВС

"Закрий рота і йди звідси": На Львівщині працівники ТЦК зупинили автівку волонтера (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:54

Працівники одного з Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) потрапили у черговий скандал. Цього разу подія сталася у Львівській області. Про це повідомляє видання "Четверта студія", посилаючись на місцеві Telegram-кана...

Український футболіст потрапив у расистський скандал у Франції

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:43

Півзахисник Бордо Данило Ігнатенко запам’ятався скандалом у домашньому матчі 24-го туру французької Ліги 2, у якому його клуб переміг Дюнкерк з рахунком 2:0, передають Патріоти України. Як пише L’Equipe, у цьому поєдинку українець нібито обізвав футбол...