Лікар розповів, скільки часу хворий на COVID-19 небезпечний для оточуючих

Людина, яка перехворіла коронавірусом, може бути заразною для оточуючих близько 3-4 тижнів, якщо рахувати від початку захворювання. Таку точку зору озвучив вірусолог, доктор медичних наук Анатолій Альтштейн, передають Патріоти України.

"Як правило, ризик інфікування іншої людини триває три-чотири тижні після початку захворювання. Ця тривалість прийнята за основу проведення протиепідемічних заходів", – сказав лікар "Известиям".

Доктор зазначив, що ризик зараження коронавірусом від вже перехворівшої людини може зберігатися протягом 90 днів з моменту її одужання. За словами Альштейна, в деяких випадках лікарі спостерігали таке.

Також вірусолог повідомив, що люди, які перехворіли на коронавірус, повинні дотримуватися тих самих правил, що і всі інші, тому що напевно невідомо, як поведе себе імунітет. Нагадаємо, що деякі медики говорять про те, що були випадки повторного зараження COVID-19.

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.