Факторів дуже багато: Лікар розвіяв головний міф про коронавірус у дітей

Діти найчастіше заражаються коронавірусом від дорослих, а не навпаки. Про це повідомив український педіатр Олексій Риков. На думку медика, діти не є суперпереносчиками COVID-19, хоча самі хворіють у легкій формі або без симптомів, передають Патріоти України.

Частіше діти заражуються від дорослих, у родині. Але потім вони можуть заражати і один одного. Враховуючи, що діти в більшості випадків переносять захворювання малосимптомно або навіть безсимптомно, вони не є критичною ланкою в поширенні хвороби поза сімейних контактів", - повідомив лікар "Інтерфакс-Україна".

Також педіатр зазначив, що закриття шкіл і дитячих садків на карантин є не зовсім гарною ідеєю. На його думку, закривати освітні установи потрібно разом з іншими заходами профілактики. Потрібно закривати школи, якщо ситуація із захворюваністю там критична.

Олексій Риков зазначив, що пандемія піде на спад, коли ми переживемо другу хвилю COVID-19. "Прогнозувати перебіг пандемії важко. Є загальні тенденції перебігу спалахів інфекційних захворювань. Ми повинні пережити другу хвилю підйому захворюваності, потім хвороба поступово піде на спад. Але термін стабілізації ситуації визначити важко. Все залежить ще й від особливостей імунологічної відповіді на інфекцію, доступності вакцини тощо", - сказав він.

Нагадаємо, що за останню добу в Україні зафіксовано 3774 нових захворювань на коронавірус. Канів і Тернопіль залишаються в "червоній" карантинній зоні.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...