"Лікар відкачав пацієнта, але поки шукали місце...": Волонтер розповіла про трагічний випадок у Харкові

У Харкові, де склалася критична ситуація із захворюваністю на коронавірус, лікар швидкої допомоги зміг вручну відкачати хворого COVID-19, проте пацієнту так довго шукали місце в лікарні, що він помер. Про це Леся Литвинова, голова благодійної організації "Свої" розповіла в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" на телеканалі "Україна 24", передають Патріоти України.

За її словами, до неї звернувся лікар швидкої, який просив допомоги у госпіталізації пацієнта. "Вони не могли знайти жодного місця у стаціонарі. Це місто Харків. Ми всі знаємо, які там епічні "веселощі" з місцями відбувається. І от лікар швидкої допомоги, який приїхав на сатурацію нижче 30%, "розкачав" пацієнта врукопашну, як зміг, не може знайти місце пацієнтові. Лікар каже, я не поїду, я тримаю пацієнта, і я не поїду", - каже волонтер.

Вона розповіла, що знайти місце вдалося тільки з великими труднощами через МОЗ, при цьому довелося підняти багатьох чиновників. "На жаль, історія закінчилася трагічно. У цій ситуації, крім пацієнта, мені шалено шкода лікаря, який бореться за людей, і нічим не може їм допомогти", - нарікала Литвинова.

Вона додала, що медична система України не витримує. "Це – колективна провина, і давайте не будемо казати, що цей уряд винен у тому, що нічого не зробили. Винні, на жаль, усі. Не буває, що хтось один поганий і хтось один не підготувався", - додала голова благодійної організації.

В Україні хочуть вивести з обігу паспорти-"книжечки" зразка 1994 року: Чого чекати

субота, 20 квітень 2024, 6:50

Стали відомі нові подробиці можливих змін, які стосуються паспортів українців. Про них у коментарі для ТСН.ua розповів уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, передають Патріоти України. "Я оприлюднив річний публічний звіт, як це передб...

Американець вчинив самопідпал біля будівлі, де судять Трампа

субота, 20 квітень 2024, 6:15

У Нью-Йорку, біля будівлі суду, де відбувався відбір присяжних у кримінальній справі експрезидента Дональда Трампа, чоловік вчинив самопідпал, повідомляє The New York Times. . Зазначається, що перед цим чоловік розкидав біля суду листочки з антиурядо...