Лікарі б'ють на сполох: Українців "косить" найнебезпечніший вид раку

Цей діагноз щорічно ставлять 13 тисячам українців. 6 із 10 не проживають після цього й року.

Через проблеми з діагностикою, економію і відсутність симптомів рак легень щорічно забирає майже два мільйони життів. В Україні цю хворобу у двох випадках з трьох виявляють занадто пізно, передають Патріоти України.

Цей діагноз щорічно ставлять 13 тисячам українців. 6 із 10 не проживають після цього й року. Медики зазначають, що низькодозова комп'ютерна томографія, яка триває лише 5 хвилин, є єдиним способом ранньої діагностики раку легень.

Вартість такої процедури стартує від 800 гривень. Саме тому багато пацієнтів відмовляються її проходити. Однак, як показують дослідження, якби проблему виявляли на ранній стадії, то щорічно могли б рятувати від смерті 48 тисяч пацієнтів.

Джерело: ТСН.ua

І це не шкода для зору! Названо головну небезпеку смартфонів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:40

Головну небезпеку мобільних телефонів назвало видання The Sun із посиланням на нещодавно проведене дослідження, передають Патріоти України. Журналісти видання повідомили, що під час дослідження вчені взяли мазки з сидінь унітазів та зі смартфонів та ві...

Коханка була з ФСБ? Німецький мільярдер, оголошений мертвим шість років тому, знайшовся в Москві

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:32

Автори журналістського розслідування вважають, що Гауб міг втекти до Москви через тіньові оборудки з росіянами. Його коханку підозрюється у зв'язках з ФСБ. . Німецько-американський магнат роздрібної торгівлі, 64-річний мільярдер Карл-Еріван Гауб, який...