Лікарі б'ють на сполох: В Україну через 10 років повернулася смертельна інфекція, а сироватки немає

У МОЗ коментувати ситуацію виявилися не готові.

На Хмельниччині 21-річна аптекарка захворіла на дифтерію. Це перший випадок в місті за останні десять років, зазначають Патріоти України.

За словами медиків, її стан середньої тяжкості, так як пацієнтка була щеплена. Однак, занепокоєння викликає інше, рятівної сироватки проти недуги, який надовго зник з України, ні в одній області зараз немає.

Лікарі при цьому нагадують, що дорослим вакцинуватися від дифтерії потрібно кожні десять років.

Після того, як всі дізналися про дифтерію у аптекарки, містяни тут же кинулися в поліклініки робити щеплення.

Вакцини досить, а от з сироваткою ситуація вельми заплутана. Раніше в Міністерстві охорони здоров'я запевняли – вона є в Україні.

"У кожну область було поставлено не менше 10 флаконів цієї сироватки. Її зараз достатньо", – сказав генеральний директор ГУ "Центр громадського здоров'я" МОЗ України Володимир Курпіта.

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...