"Лікарі борються за життя нашого Ромчика": Внаслідок удару РФ по Вінниці загинула дружина декана Львівської музакадемії

Унаслідок ракетного удару Росії по Вінниці 14 липня загинула дружина відомого баяніста, декана Львівської національної музичної академії імені М.Лисенка Галина Олексів. Син відомого баяніста Ярослава Олексіва Роман отримав тяжкі поранення. За життя дитини наразі борються лікарі. Про трагедію розповів сам музикант, передають Патріоти України.

"На жаль, моя Галюся загинула, боремося за Ромчика і молимося", – написав Олексів.

Хлопчик під час ракетного удару перебував разом з мамою біля знищеного Росією медичного центру. Дитина отримала тяжкі поранення.

"Ромчик у комі, з численними травмами (відкритий перелом плечової кістки, черепно-мозкова травма) та, на жаль, опіки тіла, лиця... Останнє, що він бачив, – як його маму присипало частинами будівлі медцентру... Про це він сказав медикам з швидкої. Він знаходиться в дитячій обласній лікарні Вінниці", – зазначила подруга загиблої Анна Бутровська.

Згодом вона уточнила, що лікарям вдалося стабілізувати стан дитини, найближчими днями хлопчика можна буде перевезти до Львова. Попереду в нього тривале лікування, найімовірніше, за кордоном.

Тож друзі та знайомі родини звернулися до українців по допомогу у зборі коштів для порятунку життя дитини. "Дуже прошу підтримати родину моєї подруги. Дати її сину шанс на здорове майбутнє. Всі зібрані кошти підуть на лікування Роми. І операції в подальшому", – написала Бутровська.

Є загиблі та поранені: Китай накрив потужний торнадо (відео)

субота, 27 квітень 2024, 23:51

У суботу потужний торнадо накрив китайське місто Гуанчжоу. Про це повідомляє Associated Press, передають Патріоти України. Китайське метеорологічне управління повідомило, що торнадо обрушився в обід на район Байюнь в Гуанчжоу, розгалуженому мегаполісі ...

"Пішов добровільно – отримав довічне": Рідні військових влаштували у Києві на Майдані акцію за чіткі терміни служби

субота, 27 квітень 2024, 23:39

Маніпуляції влади з термінами демобілізації, аж до повної відмови до кінця невідомо якої тривалості війни, викликає обурення тих, хто роками по мобілізації захищає Україну та їх рідних. У центрі Києва зранку в суботу 27 квітня родичі військовослужбовці...