Лікарі давали йому лише 1% шанс вижити: Чоловік залишився без пальців через коронавірус

Американець Грег Гарфілд вижив після 64-денної реабілітації через зараження коронавірусом. Лікарі називали його шанси на життя мінімальними - не більше 1%. 54-річний Грег позбувся пальців на руках під час лікування, але дивом залишився живий, передають Патріоти України.

Американець заразився інфекцією в Італії, де він перебував на гірськолижному курорті разом з групою друзів в лютому 2020 року. У той період Covid-19 різко підкосив населення країни. Через три дні група друзів захворіла, а незабаром заразилися всі 12 членів команди.

"Всього було госпіталізовано чотирьох хлопців, один з яких був Грег. Трьох підключили до апарату штучної вентиляції легень", - розповів про наслідки поїздки один з друзів Брет Лайтнер.

Незабаром після того, як Грега доставили в каліфорнійську лікарню Бербанк, Гарфілда iнтубували та пiдключили до апарату ШВЛ на 31 день. Медики сказали, що його нирки і печінку почали відмовляти, а кров'яний тиск різко впало.

Пізніше у пацієнта виявили зараження метицилін-резистентним золотистим стафілококом. Також у нього почався сепсис, лікарям довелося ампутувати Грегу всi пальці на правій руці і майже всi на лівій.

Грег згадує, що він виявився нульовим пацієнтом у лікарні з ймовірністю виживання всього 1%.
"Моя імунна система просто з'їдала мене живцем", - говорить він. Лікарі називають дивом те, що Грег отримав повний дозвіл на виїзд з лікарні через 64 дні після госпіталізації. Медики аплодували стоячи, коли нульового пацієнта вивезла з лікарні його сім'я.

"З медичної точки зору, ви не повинні бути тут", - сказав один з лікарів. "Це дійсно емоційно для мене. Єдина річ, на якій я зараз зосереджений, - це розповідь про те, наскільки це реально ", - сказав Гарфілд.

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...