Лікарі дивуються: Хворий на двосторонню пневмонію Чапкіс розповів про самопочуття

Григорій Чапкіс минулого тижня потрапив у лікарню через двостороннє запалення легенів. Легендарний 90-річний танцюрист і хореограф розповів, що боїться смерті і переживає за свою дружину, яка молодша за нього на 52 роки, передають Патріоти України.

Чапкіс зазначив, що він перебуває в надійних руках і в лікарні лікарі хороші. Йому роблять по п'ять уколів. Антибіотики потрібні, щоб прибрати запалення легенів і уколи допомагають позбутися кашлю. Про це він розповів в інтерв'ю виданню "Гордон".

"Лікарі дивуються, адже у мене все добре - температура, тиск в нормі, серце працює добре - але є запалення легень. Я розумію, що залежу від Бога. Але я не хочу, щоб стало гірше. Закашляюсь - і перша думка: смерть іде. Я відкриваю вікна і починаю ходити. Мені страшно. Найбільше мене чіпляє цей страх смерті", - заявив Чапкіс.

Він також розповів, що в понеділок, 21 грудня, лікарі провели ультразвукове обстеження легенів. При цьому медики не готові стверджувати, що запалення легенів викликано не коронавірусною інфекцією, попри те, що тест був негативним.

Лікарям важко визначити, через що почався запальний процес: через вірус або через вік.

"Я побоююся, що міг заразити свою дружину. Це мене хвилює. Я взагалі найбільше зараз переживаю за свою дружину. Я ж пообіцяв зробити її щасливою, а тут такі проблеми", - сказав хореограф.

Він також заявив, що відчуває слабкість і у нього геть пропав апетит. Його друзі привезли багато смачної їжі, але йому зовсім не хочеться їсти. Доктора йому радять не спати на спині. Тому що в такому положенні легкі отримують недостатню кількість повітря.

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...