Лікарі кажуть, що такого ще не було: У Києві ЛШД забита постраждалими від ожеледиці, швидкі товпляться біля входу (фото)

У Києві травматологічне відділення Клінічної лікарні швидкої допомоги 11 грудня заповнене людьми, які постраждали через ожеледицю. Машини швидкої допомоги стоять в черзі біля входу. До приймальні постійно підвозять нових пацієнтів з травмами різного ступеня тяжкості. В основному, кияни звертаються до лікарів з переломами кінцівок, передають Патріоти України.

"З півночі та до 14:00 – 57 пацієнтів (яких лікарі прийняли та надали допомогу – Ред.). Це виключаючи людей, які ще не прийняті (у приймальні травматології очікували близько 30-35 осіб – Ред.). Громадяни з травмами голови у нас не обстежуються, а їх приймає нейрохірург у приймальному відділенні. Там же приймає лікар-політравматолог пацієнтів з травмами живота, спини та грудної клітини", – розповів один з медиків.

За його словами, здебільшого діагностуються переломи кінцівок, розтягування та інші травми. У разі необхідності, деяких постраждалих госпіталізують.

"Якщо людина сама звертається до травмпункту – його обстежують, надають першу медичну допомогу, а потім, якщо потрібно, направляють на лікування до стаціонару", – уточнив він.

Додамо, що частина постраждалих, яких госпіталізують, привозять з травматологічних відділень, які знаходяться у районних поліклініках.

Одна з пацієнток з перемотаною головою, яка погодилася з нами поспілкуватися, розповіла, що вранці впала поруч зі своїм будинком. Після накладення гіпсу її направили на обстеження в ЛШД.

Самі лікарі, які приїжджають на виклики, неофіційно повідомили, що "давно вже такого не пам'ятають".

Джерело: Обозреватель

Про мотивацію

п’ятниця, 17 травень 2024, 12:26

Воєнні проблеми, економічні прорахунки, корупція, загроза диктатури на тлі неспроможності приймати ефективні рішення вищим керівництвом ведуть до демотивації на усіх рівнях і кризи управління. На Харківщині триває спроба росіян розширити захоплену смуг...

"Супервоїн з мене не вийшов, але роблю, що можу": Відомий український співак показав свою військову форму, яка згоріла на Вуглегірській ТЕС

п’ятниця, 17 травень 2024, 12:05

Відомий український співак, а тепер і воїн ЗСУ, Олександр Положинський розповів, що 16 травня – це особлива для нього дата. Військовий відзначив два роки з моменту початку служби в армії, передають Патріоти України. У своєму Instagram Олександр Положин...