Лікарі ледь врятували: У Львові чоловік випив чарку алкоголю і в нього розірвався стравохід

У Львові медики майже місяць рятували чоловіка, у якого після чарки алкоголю розірвався стравохід. У чоловіка діагностували рідкісну патологію - синдром Бурхаве. Про це повідомляє Перше медичне об'єднання Львова, передають Патріоти України.

Медики розповіли, що 49-річному жителю Львова після застілля раптово стало зле. Він блював сім годин та боліло в лівому підребер’ї. Через це чоловіка госпіталізували.

"Медики відділення невідкладної допомоги зробили пацієнту УЗД внутрішніх органів та рентген грудної клітки. Причини болю не знайшли. У той час йому стало ще гірше. І досвідчені лікарі зрозуміли: скоріше за все у чоловіка розірвався стравохід. Медичною мовою це називається – синдром Бурхаве", - повідомили медики.

Огляд слизової оболонки стравоходу, шлунку і дванадцятипалої кишки з допомогою ендоскопа підтвердили діагноз медиків. "Банкетний стравохід" - так часто називають патологію - це розрив стравоходу, який зазвичай виникає внаслідок надмірної блювоти після застілля або вживання алкоголю. У лікарській практиці такі пацієнти трапляються рідко. До 50% пацієнтів медикам вдається врятувати протягом шести годин після виникнення раптового болю – основного симптому розриву. Далі – шанси на життя в таких хворих зменшуються. Адже їжа потрапляє у середостіння грудної клітини та починається гнійний процес", - йдеться у повідомленні.

Медикам вдалось врятувати жителя Львова після двогодинної операції. Чоловік провів у реанімації 26 днів, на 27 - його перевели у відділення хірургії.


Ситуація змінилась: В Україні обвалилися ціни на овоч, який купують усі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:59

В Україні подешевшала картопля. Знову українські виробники картоплі змушені знижувати ціни на свою продукцію, передають Патріоти України з посиланням на East Fruit. За словами ключових гравців ринку, на цьому тижні пропозиція картоплі лишалася високою...

Загроза для врожаю? Синоптикиня розповіла, де в Україні очікувати заморозків у вихідні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:52

На вихідних, 20 та 21 квітня, у більшості регіонів України очікуються нічні заморозки. Проте вдень температура повітря може піднятися до +18 °C. Про це повідомляє синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. Зазначається, що у більшості об...